OTKRIVEN UZROK SMRTI TINE TURNER: Poznato od čega je preminula glazbena diva

Foto: Guliver image RLFE Pix / Alamy

Otkriven je uzrok smrti glazbene dive Tine Turner. Ona je umrla u 83. godini prirodnom smrću u svom domu u Švicarskoj, potvrdio je njezin glasnogovornik za Daily Mail.

TUKAO JU JE DOK JE BILA TRUDNA: Tina Turner je godinama trpjela zlostavljanje moćnog supruga, skoro joj je uništio karijeru

Pjevačica se borila s rakom crijeva, a više od 40 godina patila je od visokog krvnog tlaka.

“Tina Turner, kraljica rock’n rolla, umrla je danas mirno u dobi od 83 godine nakon duge bolesti u svom domu u Kusnachtu, blizu Züricha u Švicarskoj. Svijet je izgubio glazbenu legendu i uzor”, napisao je u srijedi njezin glasnogovornik.

Turner, pravog imena Anna Mae Bullock, rođena je 26. studenog 1939. i odrasla je u Nutbushu, u Tennesseeju. Kao dijete je s obitelji brala pamuk.

U Meksiku se 1962. godine udala za R&B glazbenika Ikea Turnera. Zajedno su osvojili glazbenu rock scenu i mnoge Grammyje tijekom 70-ih, no Tina je zahtjev za razvod podnijela 1976. godine. O njihovom braku, glazbenoj suradnji, ali i psihičkom i fizičkom zlostavljanju koje je od njega doživjela pjevačica je progovorila u nekoliko navrata.

Foto: Guliver/AP Photo/Ray Stubblebine

Razvod ju je ostavio bez novca, u dugovima zbog otkazanih datuma turneje Ike & Tina i sa sinovima koje je morala uzdržavati. Javnost u to vrijeme nije shvaćala zašto se jedna od najpoznatijih glazbenih suradnji iznenada raspala, a diskografske kuće oklijevale su s njom potpisati ugovor.

Turner je tada počela solu karijeru, a prijelomni trenutak bio je izlazak njenog albuma ”Private Dancer” 1984. godine, kada se nakon dužeg izbivanja vratila na scenu.

Da završava karijeru objavila je 2000. godine, godinu nakon što je objavila posljednji solo album ”Twenty Four Seven”. Na pozornicu se vratila 2008. kada je na dodjeli Grammyja nastupila s Beyoncé te za posljednju turneju kojom je obilježila 50 godina svoje karijere.

Turner je iza sebe ostavila drugog supruga, njemačkog glazbenog direktora Erwina Bacha. Vjenčali su se u srpnju 2013. nakon 26 godina veze, a živjeli su u Švicarskoj. Njezin prvi sin, Craig Raymond Turner, umro je u srpnju 2018., a prošle je godine premiuo i drugi sin, Ronnie. Iza nje su ostala dva sina Ikea Turnera, Ike Turner Jr. i Michael Turner, koje je posvojila.


Komentari