VATROGASCI U INTERVENCIJI NA JARUNU: Izvlačili nesretnog goluba iz oluka! Evo što se dogodilo!

Foto: Screenshot

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba jutros je zaprimilo dojavu građana da se golub zaglavio u jednom oluku na Jarunu. Građani su dojavili da je tamo nekoliko dana te da nije u mogućnosti sam izići. Pretpostavljaju da je golub prvo bio u žlijebu odakle je okomito upao u cijev. Terenska ekipa Skloništa izišla je na lice mjesta i utvrdila da će joj za spašavanje goluba biti potrebna pomoć zagrebačkih vatrogasaca.

Naime, oluk se nije mogao rastaviti, a golub je bio čvrsto zaglavljen u cijevi. Vatrogasci su na kraju trebali prepiliti cijev. Za goluba je intervencija bila uistinu pet do dvanaest. Kontaktirali smo ravnatelja Ustanove Zoološkog vrta grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba, Damira Skoka koji nam je objasnio ovu dramatičnu situaciju.

“Da je još koji sat ostao zaglavljen u cijevi na vrućini, ne bi preživio. Kolega iz terenske ekipe goluba je brzo odvezao u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba gdje smo utvrdili da je mršav i dehidriran”, kaže ravnatelj.

Nadodaje i da mu je lijevo krilo ozlijeđeno.

“Budući da je riječ o ogrebotinama, tu će ozljedu lako sanirati. Više nas brine što je golub u cijevi bio danima bez hrane i vode. Nadamo se da će preživjeti i da ćemo ga uskoro pustiti iz oporavilišta!”, zaključuje ravnatelj.

Nadamo se da će preživjeti i da će uskoro ponovo letjeti zagrebačkim nebom!
Foto: Facebook
Foto: Facebook


Komentari