VIDEO Plenkovića gađali grudom snijega u Petrinji, zviždali mu tijekom obilaska

Premijer Plenković u obilasku je Banije povodom godišnjice razornog potresa koji je gotovo pa do temelja srušio već i onako devastirane Sisak, Petrinju, te okolna sela. Godišnjica potresa građanima Petrinje savršeno je poslužila kako bi sav svoj bijes pokazali vladajućima, što zbog spore obnove, a što zbog činjenice da neki još uvijek nisu dobili smještaj, niti u kontejnerima.

U trenutku kada se Plenković sa svitom približavao Crkvi, prema njemu je poletjela gruda snijega i tek ga okrznula. No, okrznulo je Plenkovića puno više jer su mu građani zvidali pa gotovo gdje god da je došao.

Na novinarsko pitanje, je li ga sram stati pred stanovnike Banije, Plenković je odgovorio:

“Meni nikad nije teško stati pred bilo koga, naročito pred građane. Naši predstavnici su jutros bili u Glini, ovo je veliko područje, ne moramo dokazivati da smo stalno uz ljude na Banovini. Nastavit će se obnova onih koji su imali mala oštećenja, proces će ići za sve, ali usporedno. A da bi se gradile zamjenske zgrade, stambene išli kuće, treba napraviti projekt, natječaj, lokaciju. To će sada biti vidljivije”, rekao je Plenković.


Komentari