Ministar Varga predstavio odličan projekt ‘e-karton’

Facebook/Siniša Varga

U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Varaždina, Gradsko društvo Crvenog križa organiziralo je na ovogodišnjem Špancirfestu ambulantu za hitne intervencije i pomoć građanima, koju je obišao i ministar zdravlja Siniša Varga. 

Predstavio je projekt “e-karton” čiji je cilj objediniti sve podatke primarne zdravstvene zaštite, bolničkih zdravstvenih kartona, ali i sa svih drugih aspekata sustava zdravstva. Ovi objedinjeni podaci preduvjet su za puni uvid u zdravlje svakoga pojedinca. Naime, projekt vodi Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje u suradnji s tvrtkom Ericcson Nikola Tesla. Varga je također naglasio kako nema da straha od “curenja” informacija i potkrijepio svoje stajalište činjenicom kako se svih godina otkako postoji hrvatski zdravstveni informacijski sustav, poštuju sve međunarodne norme zaštite podataka.

Nadalje, najavio je kako će sredinom rujna početi prvi letovi helikoptera koji će pružati hitnu medicinsku pomoć te objasnio da osoblje helikoptera treba završiti edukaciju. Kad se pak radi o dojmovima sa “Špancirfesta”, kojega je ministar obišao u društvu varaždinskoga župan Predraga Štromara i njegova zamjenika Alena Kišića te varaždinskoga gradonačelnika Gorana Habuša, Varga je rekao da ga ta manifestacija oduševljava svake godine zbog kontinuitet u organizaciji, ali i napretka vidljivoga iz godine u godinu.

Ministar je za obilaska “Špancirfesta” posjetio i ambulantu Crvenoga križa za hitne intervencije koja je zbog Špancirfesta smještena u Krajnjčevićevoj ulici, u samome centru Varaždina te pohvalio što je prvi puta organiziran takav oblik brige za zdravlje posjetitelja.


Komentari