DANAS SU IMALI KVORUM: Na simulaciji sjednice u Saboru, primijetili smo nešto doista ‘neobično’ (FOTO)

Simulacija sabor srednjoškolci
Patrik Macek/PIXSELL

Sabornica je danas, za razliku od prošlih dana, bila puna, ali još je nešto odskočilo od saborskih prizora na koje smo se naviknuli. 

Ukupno 153 učenika iz 3 učenička doma i 22 srednje škole iz svih dijelova Hrvatske danas je zasjelo u saborske klupe i sudjelovalo na simulaciji sjednice Hrvatskog sabora . Ovo je već četvrti put kako simulaciju organizira Služba za građane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a kako bi simulacija bila što realnija, na sjednici su bili i fotoreporteri.

Osim što se na fotografijama ‘sjednice’ mogu vidjeti srednjoškolci koji angažirano simuliraju saborsku raspravu i cjelokupnu proceduru,  fotke iskaču od onih uobičajnih i po još jednoj vrlo zanimljivoj činjenici. Saborske klupe su, naime, bile pune, a u njima je sjedio neobično velik broj žena.

16.05.2016., Zagreb - Sluzba za gradjane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta organizirala je cetvrtu po redu simuliranu sjednicu Hrvatskoga sabora za ucenike srednjih skola. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

Ako se bolje zagledate u ove fotografije, vidjet ćete kako broj srednjoškolki koje su danas bile u Saboru višestruko premašuje broj stvarnih saborskih zastupnica.  Naime, u trenutnom 8. sazivu Sabora, u njemu sijedi ukupno 29 zastupnica, što ne čini 20 posto od ukupnog broja zastupnika u Saboru. Iako je riječ samo o simulaciji sjednice, nakon ovakve fotografije legitimno je zapitati se živimo li doista u ravnopravnom društvu ili ne.

>>>MOGLI SU BITI MALO DISKRETNIJI: Nevjerojatno je što saborski zastupnici rade za vrijeme sjednice (FOTO)


Komentari