Valentinovo pod zvijezdama: Pogled u nebeske visine u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

Tehnički muzej Nikola Tesla organizira program Valentinova (FOTO: Darko Tomas/CROPIX)

Na prvi pogled, za vječne romantike idealni planet možda bi bila Venera. Na Veneri Valentinovo traje čak 117 zemaljskih dana.

Za jednako romantičan ugođaj, ali ipak s kraćim vremenskim doživljajem, pobrinut će se u Planetariju u Tehničkom muzeju Nikola Tesla na prigodnim predavanjima pod zvjezdanim nebom uvijek romantično raspoloženi Ante Radonić i Zvonimir Drvar.

U 18 sati Zvonimir Drvar – voditelj planetarija vodi vas na „Valentinovo pod zvijezdama“ (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Prigodna predavanja

Na Valentinovo, u srijedu 14. veljače 2024., u Planetariju Tehničkog muzeja “Nikola Tesla” u Zagrebu, Savska cesta 18, održati će se dva prigodna predavanja.

U 18 sati Zvonimir Drvar, voditelj planetarija, vodi vas na „Valentinovo pod zvijezdama“
Na nebeskom svodu planetarija potražit ćemo najljepša zviježđa i zvijezde koje zapažamo u valentinovskoj noći. Potražit ćemo i vidljive planete na nebu kroz noć.

Fašnički tulum grupe ‘Osamdesete u Zagrebu’: ‘Prisjećamo se zagrebačke šprehe i hitova naše mladosti’


Pogled u nebeske visine otkriva nam Velikog i Malog medvjeda, planet Jupiter, Mjesec i zviježđa poznatog zimskog šesterokuta poput Oriona, Bika i Blizanaca te sjajne zvijezde Sirijus. Istaknut ćemo sjajnije i poznatije zvijezde zimskog neba te možda pokušati i dokučiti što je u njima tako romantično.

Izgled neba u Valentinovskoj noći

U 19.30 sati Ante Radonić vodi vas na „Valentinovo među zvijezdama“. Ovom prilikom u kupoli planetarija simulurat ćemo izgled našeg neba u Valentinovskoj noći. Izgled neba nikada se u cijelosti ne ponavlja istim.

Zbog gibanja Mjeseca i planeta Valentinovsko nebo uvijek je malo drugačije. Upoznajmo izgled našeg neba u ovoj noći i saznajmo zanimljive podatke o zvijezdama i zviježđima.

Broj ulaznica je ograničen. Ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na blagajni Muzeja u radno vrijeme.

Ulaznice je moguće rezervirati i na telefon 01/4844 050 od utorka do petka u vremenu od 9 do 17 sati ili vikendom od 9 do 13 sati. Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 30 minuta prije početka predavanja.


Komentari