NAJAVIO KONCERT KARIJERE! Domaći glazbenik stiže u Arenu: ‘Imamo datum’

Foto: Nenad Opacak / CROPIX

Ovog je tjedna u bravo! live-u gostovao Neno Belan, poznati domaći pjevač i kantautor. Miljenik hrvatske publike zbog svojeg južnjačkog melosa, voditeljima je otkrio kako priprema veliku proslavu.

CRO DANCE SE VRAĆA NA VELIKA VRATA: U Arenu Zagreb stižu najveće zvijezde 90-ih, neka imena će vas iznenaditi!

“Imam negdje oko 250 pjesama. Iza mene je 38 godina profesionalne karijere i još sigurno deset amaterske. Rezervirali smo termin u zagrebačkoj Areni za dvije godine, na Dan žena – subota 8. 3. 2025., gdje ćemo slaviti 40 godina moje karijere. Napravit ćemo presjek svega, a bit će i gostiju”, objasnio je.

Belan je isplanirao već gotovo svaki detalj koncerta, pa tako zna i s čime će otvoriti najavljeni spektakl u Areni.

“Imam novi singl ‘Žuti semafor’, izašao je početkom godine. Nikša Sviličić napisao je tekst, a ja glazbu. S njim sam se nekako našao u glazbenoj i stvaralačkoj vibri. Sve je rađeno u retro maniru, u stilu pop rock zvuka 80-tih godina, tekst je sjetan, ali pjesma je energična baš za otvoriti Arenu, čini mi se baš onako dobra za početak!”

Iako je u svojoj gotovo 40 godina dugoj karijeri izdao više od 20 albuma i osvojio gotovo toliko glazbenih nagrada poput Porina, vjeruje kako ne bi bio toliko uspješan, da nije bilo benda. Đavoli i Fiuemsi obilježili su njegovu glazbenu karijeru.


“Ja sam pravi i s jednima i drugima. Glazbenik sam koji je odrastao u miljeu bendova i samo s bendom ‘plivam kao ribica u vodi’. Neki vole sami, a moja solo karijera trajala je samo par godina, dok nisam uspio okupiti novi bend – Fiumens s kojima sam i danas. Nedavno smo proslavili 25 godina suradnje”, otkrio je.

Prijatelji ga od milja zovu Dalmatinac s Kvarnera, a unatoč tome što ne progovara o privatnom životu, poznato je kako živi na četiri adrese.

“U Rijeci mi je krasno, to je jedan grad po mjeri čovjeka, nije prevelik, kao da sam u nekom malom mjestu, sve se može pješke, tamo sam našao mir. Uvijek kažem u Zagrebu je posao, u Splitu je gušt i familija. Zapravo imam četiri adrese, uz Split, Rijeku i Zagreb, svako ljeto od sedmog, pa do sredine devetog provedem na otoku Braču, u Pučišćima odakle mi je majka, a od tamo idem na gaže…”, zaključio je Neno, koji na riječkoj adresi čak 27 godina.


Komentari