Zamaskiran ušao u zlatarnice i pištoljem prijetio radnicama: Po izlasku vezao ih je plastičnim vrećicama!

Ilustracija: Pixabay

Zagrebačka policija izvijestila je kako su prijavili 37-godišnjaka kojeg sumnjiče da je počinio tri razbojništva u Zagrebu, Splitu i Varaždinu.

Detalji ovog su nevjerojatni. Ušao je u zlatarnice s perikom i naočalama te je prijetio pištoljem. Zaposlenice je pri izlasku iz zlatarnice vezivao plastičnim vrećicama.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje da je počinio tri kaznena djela “Razbojništvo”.

Naime, sumnja se da je od sredine siječnja 2019. godine do sredine veljače 2020. godine na području Zagreba, Varaždina i Splita počinio po jedno razbojništvo na način da je maskiran perikom i naočalama s ciljem prikrivanja svog identiteta, ulazio u zlatarnice te prijeteći verbalno i pištoljem kod zaposlenica izazivao strah i bojazan za život, upućujući im naredbe. Uz izgovorene zapovijedi, uzimao je zlatni nakit iz stalaža zlatarnice, a po izlasku bi zaposlenice vezivao plastičnim vezicama.

Foto: PUZ

Nastala ukupna materijalna šteta iznosi oko 341.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, dok se osumnjičeni nalazi u istražnom zatvoru zbog ranije počinjenih kaznenih djela”, izvijestila je zagrebačka policija.


Komentari