Zagrepčanin pretučen u zatvoru: Završio u bolnicii!

Ivan Giljanović (38) zvani Giljo iz Splita pretukao je zatvorenika Gorana R. (55) iz Zagreba koji ga je pokušao udariti glavom u glavu tijekom šetnje u šibenskom zatvoru. Goran R. zadobio  je više udaraca šakom u glavu zbog kojih je završio na hitnom prijemu šibenske bolnice, piše Slobodna Dalmacija

Sve je počelo svađom. Goran R. počeo je provocirati Giljanovića, inače bivšega boksača. Nakon verbalnog napada Goran R. je pokušao glavom udariti Giljanovića. U jednom trenutku Splićanin je Gorana R. nekoliko puta udario šakom u lijevu sljepoočicu. Tada je tučnjavu prekinuo pravosudni policajac.

O tome je sastavljen detaljan zapisnik s izjavama sudionika i desetak svjedoka zatvorenika i pritvorenika.

“Žao mi je zbog svega, ali bio sam napadnut i isprovociran. Tog zatvorenika ne poznajem, a zamolio sam ga da se makne s klupe na kojoj sam radio sklekove. On mi je rekao: ‘Odjebi, jebem ti majku!’ nakon čega me, podižući se s klupe, pogodio glavom. U strahu da ponovno ne krene na mene, udario sam ga dva puta šakom u glavu, no nije pao”, prepričao je Giljanović događaj. Njegova verzija velikim se dijelom poklapa s izjavom pravosudnog policajca, osim što je Giljanović rekao kako ga je drugi pritvorenik udario glavom dok je policajac izjavio kako je pokušao to učiniti.

Ivan Giljanović u svom dosjeu otprije ima 14 kaznenih djela iznude i lihvarskih ugovora u razdoblju od pet godina, za što je osuđen na tri godine i deset mjeseci zatvora.


Komentari