Zagrebački policajac na parkingu prijetio supruzi pištoljem; Zlostavljao ju više od pet godina

Foto: Freepik

Zagrebačkog policajaca, u aktivnoj službi, u ponedjeljak su njegovi velikogorički kolege morali razoružati i privesti zato što je prijetio supruzi na parkingu. Kako doznaje Jutarnji.hr, 53-ogodišnji policajac čekao je 51-godišnju suprugu na parkingu, ograničio joj kretanje i prijetio pištoljem.

Na ispitivanju na policiji supruga je ispričala kako ju je policajac u braku zlostavljao više od pet godina, prijeteći joj oružjem, vrijeđajući je, ali prijeteći i samoozljeđivanjem, prenose iz Jutarnjeg.

O događaju je izvijestilo Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici, no nisu naveli da je uhićeni aktivni policijski službenik, a o događaju policija nije izvijestila.

“Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici provelo je dokaznu radnju ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1967.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pokušaja protupravnog oduzimanja slobode iz članka 136. stavak 1. i 3. u svezi članka 34. Kaznenog zakona, prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. KZ-a i nasilja u obitelji iz članka 179.a KZ-a. Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 53-godišnjak od 30. svibnja 2015. do 17. siječnja 2022., protivno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, učestalo verbalno vrijeđao i omalovažavao svoju suprugu (1971.) te joj prijetio pištoljem i vlastitim ozljeđivanjem. Osnovano se sumnja da joj je 6. siječnja 2022. i 14. siječnja 2022. uputio ozbiljne prijetnje, kao i da ju je 17. siječnja 2022. pričekao na parkiralištu i uz prijetnju pištoljem i fizičko nasilje protupravno joj oduzeo slobodu, a u daljnjem su ga postupanju spriječili policijski službenici”, navelo je tužiteljstvo u priopćenju.

Također, navode i da zatraženo određivanje istražnog zatvora  zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela, čemu je sud udovoljio te je 53-godišnjak sada u Remetincu, prenosi Jutarnji. Doznaju i da osumnjičeni obiteljski nasilnk radi u prometnoj policiji na području zagrebačke policijske uprave.


Komentari