‘VOLIO SAM JU. DA SAM BAR JA POGINUO’ Pijan se u Dubravi zabio u stup, u smrt odveo djevojku: ‘Nekoliko puta me udarila, izgubio sam nadzor…’

Prometna nesreća, ilustracija (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

Zbog pogibilje 26-godišnje djevojke 25-godišnji J.V. osuđen je u petak na Županijskom sudu u Zagrebu na sedam godina zatvora.

POLICIJA OBJAVILA DETALJE TRAGEDIJE U DUBRAVI! Pijani mladić divljao BMW-om, naletio na stup, poginula suvozačica (26)

“Ja bih stvarno htio da sam poginuo ja. Volio sam ju”, rekao je na rubu plača zbog prometne nesreće u kojoj je pijan vozio BMW mandlovom ulicom te se naposljetku zabio u stup 20. siječnja oko 2:30 sati. Izmjereno mu je tada bilo 1.53 promila alkohola u krvi.

Uz zatvorsku kaznu, okrivljeni je dobio i četverogodišnju zabranu upravljanja motornim vozilima, mora platiti i troškove suđenja i vještačenja.

Iako je ova presuda nepravomoćna, ovaj 26-goidšnjak, otac trogodišnjeg djeteta i automehaničar po zanimanju, ostaje u istražnom zatvoru do pravomoćne presude.

Posvađali se u vožnji

Na sudu je J.V. priznao svoje zlodjelo.

“Tog smo se dana M. i ja našli u kafiću na Bukovcu. Pričali smo o tome kako je njezin otac branio našu vezu, no ona je svejedno htjela da dođem spavati kod nje, na što sam joj rekao da to nije pametno radi njezinog tate”, rekao je mladić kojemu taj incident nije bio prvi put da je pijan sjeo za volan.

Nastavio je kako su odlučili nešto pojesti u McDonaldsu u Dubravi, a dok su se vozili u njezinom autu, između para je izbila svađa oko toga hoće li ili neće on prenoćiti kod nje.

“Tada se okrenula prema meni, počela vikati ‘Zašto nećeš, što se bojiš mog oca?’ i nekoliko puta me udarila po rukama. Tada sam izgubio nadzor nad volanom”, prepričao je J.V koji se iz nesreće izvukao bez težih ozljeda.

Prije čitanja presude, tužitelj Ognjen Krznarić  zatražio je u petak da se prepiska između para uvrsti u dokazni materijal te da se, suprotno navodima Državnog odvjetništva, slučaj okaraterizira kao ubojstvo.

“Obitelji nije dana prilika da progovori o odnosu oštećenika i oštećene, ovdje se radi o izravnoj namjeri”, pravdao je Krznarić na što mu je Josip Predić, pravobranitelj optuženog, odgovorio:

“Nije samo jedan mladi život uništen, već dva. Molim da kazna bude primjerena, ali ne i da mu se život uništi do kraja”, rekao je Predić.


Komentari