UBOJICA S KVATRIĆA BIO PIJANIJI NEGO ŠTO SE MISLILO: Žrtva nesreće zavapila: ‘Prijateljica mi je umrla pred očima’

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Imao je šest evidentiranih prekršaja, četiri zbog vožnje pod utjecajem alkohola, kad mu je oduzeta i vozačka dozvola, a dva prekršaja odnosila su se na prekoračenje brzine.

Nikola Kovačević (26), javnosti sada već poznatiji kao “ubojica s Kvatrića” na mjestu nesreće napuhao je 1.96 promila, no, analiza krvi pokazala je kako je ipak imao više promila alkohola u krvi, točnije, imao je 2.16. Policija je protiv njega na kraju podnijela kaznenu prijavu za nepružanje pomoći i za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, a za to mu prijeti od tri pa do 12 godina zatvora. Određen mu je jednomjesečni pritvor, prenosi Jutarnji.

No, Kovačeviću ovo nije prvi put da za volan sjeda u alkoholiziranu stanju. S više od 1,5 promila alkohola uhvaćen je i 31. listopada 2013. Policija ga je tada prekršajno prijavila, prekršajni postupak trajao je gotovo godinu dana i na kraju je morao platiti 2000 kuna i oduzeta mu je vozačka na dva mjeseca. Imao je evidentiranih šest prekršaja, četiri zbog vožnje pod utjecajem alkohola, kad mu je oduzeta i vozačka dozvola, a dva prekršaja odnosila su se na prekoračenje brzine. Posljednji put bio je kažnjen u svibnju 2015. Neslužbeno se doznaje iz nogometnog miljea u kojem je bio poznat kao perspektivni nogometaš, da je osim problema s alkoholom imao problema i sa drogom.

Određen mu je istražni zatvor, a on je u teškom psihičkom stanju

Liječnici na Rebru nisu uspjeli spasiti život Aleksandru Kusaloviću (67), turističkom vodiču iz Dubrovnika koji je u ponedjeljak navečer na zagrebačkom Kvatriću teško stradao, a njegova supruga Ljiljana (61) preminula na mjestu nesreće.

Vijest o drugoj žrtvi njegove nepromišljene vožnje Kovačevića je sustigla tijekom saslušanja kod istražnog suca. Kovačevićev odvjetnik Tihomir Mišić potvrdio je kako je njegovu branjeniku određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i da se nalazi u izrazito teškom psihičkom stanju.

Žrtve i obitelj još u šoku

Obitelj Nikole Kovačevića, inače prodavatelja polica osiguranja, od ponedjeljka, to jest, od dana kada je njihov sin u pijanu stanju pregazio ljude na Kvatriću, u šoku. U šoku su i svi preživjeli iz Nikolinog ludila na Kvartiću. Osim 15-godišnje srednjoškolke Paole P. koja je lakše ozlijeđena, teške dane proživljava i 66-godišnja Mara S., inače prijateljica tragično preminulog para Kusalović, koja je također teško stradala u nesreći.

“Nemam snage ni za što. Totalno sam shrvana i od boli koju proživljavam i od neopisive tuge. Pa prijateljica mi je umrla pred očima. Ljiljana i Aleksandar su mi prijatelji iz fakultetskih dana. Bili smo tu večer zajedno. Ciljano su došli u Zagreb. Nazvala me Ljiljanina obitelj. Sestra joj živi u Dubrovniku. Kako sam ja? Sva sam natučena. Bol u grudima od udarca je neopisiva. Jedva dišem, nakljukana sam tabletama, no i dalje sve boli. Proživljavam najteže trenutke svog života. Ni sama ne znam kako smo mi ostali preživjeli”, rekla je kratko Mara S., jedna od četiri osobe koje je Kovačević zgazio svojim autom u ponedjeljak.

>>> TKO JE ZAPRAVO NIKOLA KOVAČEVIĆ? Voli skupi alkohol, luksuz i provode, susjedi tvrde: ‘On je bio dobro dijete’

>>> PREMINULA I DRUGA ŽRTVA MAHNITOG POHODA NA KVATRIĆU: Nakon Ljiljane (61), život izgubio i njezin muž


Komentari