STRAVA U ZAGREBU: Pijana baka našamarala unuku u vrtiću, dijete vrištalo i dozivalo odgajateljicu

Djeca u vrtiću, ilustracija (Foto: Unsplash)

Kako bismo ukazali na učestale probleme u našem društvu, ali i upozorili na recidiviste, kao i ponekad preblage kazne koje im se dodjeljuju, redovno ćemo objavljivati slučajeve koji su završili na hrvatskim sudovima.

U namjeri da živimo u uređenijem i sigurnijem društvu, želimo potaknuti pojedince na razmišljanje o svojem ponašanju i onome što mogu učiniti za doprinos zajednici.

Umirovljenica iz Zagreba prošla je gotovo nekažnjeno nakon što je početkom mjeseca napravila teški incident u jednom zagrebačkom dječjem vrtiću.

Naime, ona je došla po unuku oko 17.15 sati te ju je na hodniku tako jako ošamarila da je djevojčica pala na tlo. Malena je počela plakati i dozivati odgajateljicu, koja je čuvši vrisak brzo istrčala iz sobe. Ubrzo je došla i čistačica, a zatekle su užasan prizor.

INCIDENT NA DRŽIĆEVOJ: Vozačica taxija se ubacila, ličilac izgubio živce i krenuo trubiti! Ono što su kasnije napravili nije za primjer nikome

Baka je bila u vidno alkoholiziranom stanju, dok je djevojčica sjedila na podu držeći se za lice i u šoku plakala. Rekla je odgajateljici kako ju baka tuče, a ova je još više podivljala i primila ju za ruke i držeći je, snažno povlačila da ustane s poda.

Odgajateljica i čistačica su brzo reagirale te su baku odmaknule od unuke i potom ju istjerale iz zgrade vrtića. Odgajateljica je nazvala majku i ispričala joj što se dogodilo, a potom je intervenirala i policija.

Sutkinja je baki odredila uvjetnu kaznu zatvora od 40 dana, ali kako je u postaji provela jedan dan, ostaje joj još 39.

Osim toga, baka mora na liječenje ovisnosti o alkoholu u zdravstvenoj ili drugoj specijaliziranoj ustanovi u trajanju od 10 (deset) mjeseci, kao i platiti sudske troškove u iznosu od 50 eura.


Komentari