PRONAĐENI PIŠTOLJI: U Zagrebu uhićen 36-godišnjak kojeg se tereti za naručivanje ubojstva pripadnika krim miljea

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL, Ilustracija

Dok se Zagreb polagano budi iz “pandemijskog sna” te se život vraća na ulice grada, u metropoli je “palo” uhićenje crnogorskog državljanina Andrije Markovića (36), koji se sumnjiči da je naručio ubojstvo Ranka Vuletića iz Nikšića, neslužbeno doznaje crnogorski Standard.

Prilikom uhićenja kod Markovića je pronađen pištolj, a pretresom stana u jednom zagrebačkom kvartu pronađena su još dva pištolja, navodi Standard.

Crnogorski državni tužitelj Miloš Šoškić podigao je 21. veljače prošle godine optužnicu protiv Markovića i Miloša Božovića (37) zbog sumnje da su naručili ubojstvo sugrađanina Ranka Vuletića. Vuletić, kojeg se povezivalo s crnogorskim kriminalnim podzemljem, ubijen je 1. kolovoza 2019. godine u centru Nikšića, a istog dana bio je uhićen Vuk Lalatović (21), koji je označen kao direktni izvršitelj ubojstva.

Prema navodima optužnice, Marković je Lalatovića poticao na zločin, a Božović je pomagao tijekom izvršenja kaznenog djela. Marković i Božović su Lalatoviću navodno obećali i novčanu nagradu za ubojstvo.


U optužnici se ističe da je Božović Lalatoviću prilikom dogovora o planiranju ubojstva dao šifrirani mobilni telefon, kako se ne bi mogle registrirati njihove komunikacije niti presresti razgovori u kojima su planirali izvršenje kaznenog djela.

Na dan ubojstva Lalatović je Vuletića, kojeg nije poznavao, pozvao da prošetaju gradom sami, navodi Standard.

Komentari