POLICIJA OTKRILA UZROK POŽARA: Vatrena stihija koja je progutala skladište na Žitnjaku uzrokovana je ‘otvorenim plamenom’

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Dovršen je očevid skladišta na Žitnjaku koji je prošlog tjedna gorio u velikom požaru. Kako su objavili iz Policijske uprave zagrebačke, “uz stručnu pomoć vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić utvrđeno je da je požar na otvorenom prostoru i u skladištu tvrtke najvjerojatnije prouzročen djelovanjem otvorenog plamena ili žara (odbačenog opuška ili slično)”.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Podsjetimo, požar je izbio 3. kolovoza u kasnim večernjim satima u skladištu tvornice Model Pakiranja u Kanalskom putu. Vatrogasci su plamen obuzdali u ranim jutarnjim satima idućeg dana. Gorjele su palete i kartonska ambalaža kojom se spomenuta tvornica bavi, a požar se proširio na pet tisuća metara kvadratnih skladišne hale.

Kako nam je jutro nakon požara rekao Tomislav Rukavec, zapovjednik vatrogasne postaje Žitnjak, “karton je vlažnosti pet posto i on gori kao barut, a važno je bilo obraniti postrojenje tvornice”.

U intervenciji su sudjelovala 54 vozila i više od 200 vatrogasaca, a požar je ugašen u vrlo teškim uvjetima, dok je i idućeg jutra još tinjala vatra na zgarištu.

Komentari