POLICIJA JURILA CENTROM GRADA ZBOG KOMBIJA IZ KOJEG JE ZAPOMAGAO ŽENSKI GLAS: Kada su ga našli ostali su zatečeni

Foto: Ilustracija/Borna Filic/PIXSELL

Prava filmska potjera dogodila se u Zagrebu prije gotovo dvije godine kada su se policajci dali u lov na bijeli kombi varaždinske registarske oznake iz čijeg je prtljažnika ženski glas dozivao upomoć te lupao po vratima.

Kako piše portal Danica, prava uzbuna nastala je u Gundulićevoj u studenome 2019. godine u 19.30 sati. U tom času Mateja je s dečkom Filipom sjedila na terasi kafića Verdi.

“Odjednom sam čula da se iz bijelog kombija neko uporno dere, odnosno galami, čulo se kako netko lupa iz prtljažnika i viče “upomoć, upomoć”. Svi gosti lokala na terasi su čuli viku i svi su gledali prema istom kombiju. Ustala sam i zapisala broj registarskih oznaka kombija. Vratila sam se kafić i pozvala policiju”, ispričala je šokirana Mateja.

Isto je potvrdilo još dvoje gostiju kafića Verdi u Gundulićevoj 4. Iz policije otkrivaju kako su tih trenutaka dobili najmanje četiri dojav te je rečeno da se bijeli kombi kreće Gundulićevom u smjeru Ilice.

Policija je vrlo brzo reagirala te su patrole odmah pronašle bijeli kombi koji je bio parkiran malo dalje, u Petrićevoj ulici.

“Pokraj vozila bila su tri ili četiri mladića. Pitao sam odmah tko je od njih iz prtljažnika, imitirajući ženski glas, vikao “upomoć, upomoć” i lupao. Javio se jedan od njih, Mateo, koji je rekao da je to učinio iz zafrkancije te je želio odglumiti otmicu ženske osobe.

Pregledali smo kombi i ustanovili da nema nikoga u vozilu. I drugi mladići potvrdili su da je to bio Mateo i da su se svi smijali onome što je učinio”, ispričao je jedan od policajaca koji je bio na intervenciji.

Mateo (28) ovih je dana proglašen krivim i osuđen jer je “bez ikakvog razloga, iz unutrašnjeg dijela prtljažnika vozila Fiat Ducato bijele boje, kojim je upravljao njegov prijatelj Karlo, počeo lupati i, imitirajući ženski glas, zapomagati i vikati “upomoć, upomoć”, čime je izmišljao i širio lažne vijesti kojima je remetio spokojstvo građana“.

Mateo je kažnjen sa 110 njemačkih maraka, odnosno 414,70 kuna. Mora platiti i 200 kuna sudskih troškova.


Komentari