Podignuta je optužnica protiv novinara koji je mamio maloljetnice: ‘S 15 neke cure idu u Milano, a neke se igraju ispred zgrade’

Protiv povremenog suradnika Jutarnjeg lista Dana Figenwalda zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu zbog kaznenog djela mamljenja djece radi zadovoljenja spolnih potreba. Kao što smo već pisali, putem Facebooka tražio je maloljetnu djevojčicu koja je tek završila osnovnu školu da se razgoliti, slika i potom mu pošalje fotografiju.

Također, tužiteljstvo je sudu predložilo da Figenwaldu produlji istražni zatvor.

“Ovo je državno odvjetništvo predložilo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku), a koji mu je ranije određen rješenjem suca istrage Županijskog suda u Zagrebu.”

Podsjećamo, optuženi 51-godišnjak maloljetnici je nudio novac za fotografije, a kada ga je odbila, nastavio je s neprimjerenom komunikacijom.


“S 15 neke cure idu u Milano, a neke se igraju ispred zgrade…Sve zavisi o ambicijama“, napisao je u poruci, piše Dnevno. Nakon otkrivanja mamljenja spomenutom portalu javio se otac još jedne kontaktirane djevojčice.

Prema dostupnim tekstovima na internetu, vidljivo je da je donedavno bio redoviti suradnik ‘Jutarnjeg lista’ u kojemu su objavljivane njegove reportaže. Posljednji tekst objavljen mu je dan prije uhićenja. Radio je i za druge medije, uglavnom pisane, a jedno vrijeme i kao komentator na HRT-u. No, iz Hanza medije, izdavača Jutarnjeg, poručili su nam da nije s njima u radnom odnosu te da je prethodno bio angažiran na projektima kao vanjski suradnik.

https://www.zagreb.info/crna-kronika/zgrozila-ga-poruka-osumnjiceni-novinar-putem-facebooka-javio-se-i-mojem-djetetu-porucio-je-da-ju-zeli-uhapsiti/287155/

 

Komentari