NASTAVAK SAGE Oglasio se vlasnik farme: ‘ Bio mi je poput obitelji, a onda je samo nestao zajedno s mojih 79 svinja’

Izvor: Pixabay

Jučer smo pisali o lopovluku teškom čak 100 tisuća kuna u kojem je 33-godišnji Andrija Z. zajedno sa svojom djevojkom, ukrao 79 svinja.

Andrija Z. bio je radnik na farmi, te iz nepoznatog razloga odlučio izigrati povjerenje svog poslodavca. Podsjećamo, krađu je počinio u razdoblju od 1. siječnja do 13. veljače ove godine. Iako su svinje vjerojatno završile na stolu gastro domaćica, zagrebačka policija je istragom razotkrila nekadašnjeg djelatnika farme.

Obradom je utvrđeno kako su Andrija i njegova djevojka kombijem dolazili do farme, te su ušavši u prostor gdje se nalaze svinje, polako ukrcavali jednu po jednu u kombi.

Vlasnik farme osjeća se nasamareno, a da je upravo njegov bivši djelatnik krivac, nije ni slutio.

“Čovjek uči dok je živ. Vjerujem zaposlenicima i svi smo kao jedna velika obitelj. Svi radnici imaju ključeve farme, a vjerujte da dobrog radnika svaki poslodavac drži kao na dlanu i ne pušta ga. Nisam znao da je on prijavljen na kraju za tu krađu, ali iskreno, od samog otkrića u veljači, istraga je išla u tom pravcu. Kad smo se 13. veljače pojavili na poslu, radnici su ujutro vidjeli ugaženu zemlju, zaleđenu vodu, tragove kotača na inju. A tijekom prebrojavanja svinja za isporuku, uočili su da ima manjak jer smo praznili tov.

‘Na poslu se više nikad nije pojavio’

Tijekom gableca priopćena je svima vijest o nestanku svinja te da tragova provale nema. On se odmah čudno ponašao, da bi mi sutradan rekao da je autom izletio kod Križevaca na cesti. Odmah sam sjeo u vozilo i krenuo mu u susret, da pomognem. Nisam ga našao, a po povratku u Zelinu vidio sam ga da pije na jednom mjestu. Na poslu se više nikad nije pojavio”, ispričao je za Jutarnji vlasnik farme.

No, vlasnikove muke tu ne prestaju. Prema izmijenjenom Zakonu o radu, nije bio u mogućnosti dati odmah otkaz bivšem radniku iako se nije pojavljivao na posao. Tako je radnik, plaću uredno dobivao čak dva mjeseca nakon krađe.

“Nas poslodavce nitko ne štiti. Jer što kad netko, koga zaposliš, već nakon dva tjedna rada primjerice ode na bolovanje i tamo je godinama? Onda zaposlimo druge jer radnici trebaju, i onda oni po istom principu opet koriste tu opciju? No, to nije bio primjer s njime, dolazio je uredno na posao i radio, ali opravdani otkaz u današnje vrijeme radniku je teško dati”, zaključio je izigrani farmer.


Komentari