Najveća zapljena duhana na području PU zagrebačke dogodila se upravo danas

M.Mijošek/Glas Istre

Kako priopćuju iz Policijske uprave zagrebačke, policijski službenici iz Sektora kriminalističke policije u zajedničkom postupanju s carinskim službenicima Sektor-a za mobilne jedinice Carinske uprave temeljem sudskog naloga obavili su pretragu skladišnog prostora na području Zagreba.

Obzirom da u navedenom prostoru nitko nije zatečen obavljen je nasilni ulazak te je utvrđeno da se skladište sastoji od tri međusobno povezane prostorije unutar kojih se nalazi jedan stroj za sitno rezanje duhana, dva prijenosna ovlaživača prostora, više dozatora punjenja, stroj za plastificiranje te 23 palete omotane celofanom s po 80 kutija u kojima se u svakoj nalazi po 110 paketa rezanog duhana mase 50 grama. Iz navedenog proizlazi da u svakoj kutiji ima 5,5 kg sitno rezanog duhana, a na svakoj paleti 440 kilograma sitno rezanog duhana, odnosno ukupno 10 120 kilograma sitno rezanog duhana pripremljenog za transport i prodaju.

Radi se o dosad najvećoj zapljeni duhana na području PU zagrebačke.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u suradnji s carinskim službenicima Carinske uprave s ciljem utvrđivanja počinitelja kaznenog djela nedozvoljene proizvodnje.

Komentari