’HOĆU LI DATI OSTAVKU?’ Ravnatelj Centra za socijalnu skrb otkrio stanje preostale djece obitelji iz Nove Gradiške!

Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški Branko Medunić gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je potvrdio sve ranije izrečene informacije u slučaju djevojčice koja se s ozbiljnim ozljedama glave bori za život u Klaićevoj.

Ponovio je kako su djevojčicu obitelji vratili jer se stanje popravilo, obiteljski i stambeno, ali i materijalno. Roditelji su se vjenčali i dobili još djece, a činjenica da je otac djevojčice prijavljivan za nasilje, govori, nije bila protivna zahtjevu jer je nasilje počinio nad vlastitom majkom, ne nad suprugom i djecom.

Otkrio je i kako je komunicirao s roditeljima koji su tvrdili kako je dijete palo, no kasnije je, tvrdi, utvrđeno kako se radi o zanemarivanju i zlostavljanju.

“Mi smo po saznanju odmah reagirali, djecu smo izdvojili u udomiteljsku obitelj gdje su sve troje zajedno”, rekao je pa dodao kako je djecu pregledao pedijatar, a neslužbeno su doznali da su djeca “potpuno u redu i da nema tragova zanemarivanja niti zlostavljanja”, govori.

Dodao je i kako je obitelj, dan prije nego je djevojčica hospitalizirana, bila u Centru. “U utorak je dijete bilo u Centru, obilazilo ga je nekoliko stručnjaka, timski su donosili odluku, nemoguće je da četvero ili petero ljudi koji su bili u kontaktu ne vide nekakve promjene ili poteškoće i ne reagiraju”, rekao je Medunić.

U sam Centar za socijalnu skrb poslana je inspekcija koja proučava slučaj, a Medunić govori kako ne zna kada će nalaz biti gotov. Upitan hoće li dati ostavku na mjesto ravnatelja bude li se utvrdila odgovornost Centra, odgovara: “Ja se nadam i gotovo sam siguran da smo učinili sve po propisima, ako nalaz bude drugačiji…”.

Inače, roditelji su i dalje na policijskoj obradi, a nakon toga bit će pritvoreni. Njih potom čeka odluka suda koji će odlučiti hoće li biti smješteni u istražni zatvor ili pušteni na slobodu.


Komentari