DRAMA NA LUČKOM! Bježeći od policije krijumčar probio i policijsku blokadu, teško ozlijeđen prevezen u KBC Zagreb

PUZ

Sinoć oko ponoći odvila se prava filmska scena na autocesti A1. Zbog sumnje u krijumčarenje ljudi, zagrebačka policija krenula je u potjeru za 31-godišnjakom iz Srbije koji je bježeći od policije probio čak i policijsku blokadu, ali je na kraju ipak uhvaćen i priveden.

Sve se dogodilo nekoliko minuta prije ponoći. Zagrebački policjaci pratili su na autocesti A1 u blizini odmorišta Janjče, kombi vozilo za kojeg su sumnjali da se koristi za krijumčarenje ljudi. Policijski timovi dali su vozaču znak da se zaustavi, na što se on oglušio, naglo povećao brzinu i nastavio bježati autocestom u smjeru Zagreba, pokušavajući pritom u nekoliko navrata izgurati policijsko vozilo s ceste.

PUZ

Nakon dvadesetminutne potjere, na naplatnim kućicama Lučko dočekala ga je policijska blokada, ali se krijumčar nije niti tada zaustavio već je prvo kombijem probio rampu, te se u punoj brzini zabio u dva policijska vozila što mu je onemogućilo daljnji bijeg.

U kombiju su pronađene 33 osobe, za koje se pretpostavlja da su ilegalni migranti. Nitko od njih nasreću nije ozlijeđen.

PUZ

Krijumčar je teško ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć u KBC Zagreb. Od policajaca nitko nije ozlijeđen, ali su oštećena su dva policijska vozila.

Prošle godine hrvatska policija uhitila je 620 krijumčara ljudima, dok su prema prvim statistikama, ove godine do 1. lipnja uhićena 344 krijumčara.


Komentari