‘CIJELU JU JE ZDROBIO, OD NJE NIJE OSTALO NIŠTA’ Shrvana obitelj djevojke koju je partner u Dubravi odvezao u smrt: ‘Jeste vi čuli što je on napravio’

Prometna nesreća. Ilustracija (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

Na Županijskom je sudu u Zagrebu u petak nepravomoćno osuđen 25-godišnjak koji je skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula njegova 26-godišnja djevojka. Osuđen je na sedam godina zatvora, a izrečena mu je i mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 4 godine.

‘VOLIO SAM JU. DA SAM BAR JA POGINUO’ Pijan se u Dubravi zabio u stup, u smrt odveo djevojku: ‘Nekoliko puta me udarila, izgubio sam nadzor…’

Otac poginule djevojke za Dnevno.hr iskreno je progovorio nakon presude. “Htjeli smo donirati njezine organe da barem neka bolesna djevojčica dobije bubreg, no tijelo naše kćeri bilo je toliko zgnječeno i uništeno da se više ništa nije moglo učiniti”, rekao je kroz suze.

Podsjećamo, nesreća se zbila u siječnju kad je 25-godišnjak za volanom BMW-a pod utjecajem alkohola vozio Mandlovom ulicom i zbog nepropisne brzine tijekom kočenja sletio s ceste i naletio na stup javne rasvjete. Suvozačica je u prometnoj nesreći smrtno stradala.

Iza sebe je ostavila trogodišnju djevojčicu. Majka preminule djevojke otkrila je kako ona svakodnevno pita za svoju majku. “Malena svaki dan pita za nju, ujutro kad ustane i navečer kad ide spavati. I što da ja njoj kažem? Da joj je netko ubio majku”, pita se ona.

Obitelj preminule kaznu koju je 25-godišnjak dobio smatra preblagom. “Sutkinja je rekla kako je on prije nego što nam je ubio dijete počinio 12 prekršaja na cesti. 12 puta je kažnjavan, a vozio je i bez vozačke dozvole. Jeste vi čuli što je on napravio? Cijelu ju je zdrobio, od nje nije ostalo ništa”, komentirala je njena majka.


Iako se počinitelj obitelji ispričao na današnjem ročištu, rekavši da bi “dao sve da je on na njezinom mjestu”, njoj to ne znači mnogo. “Neka ispriča njezinom djetetu kako joj je ubio majku”, kažu.

Oca pokojne djevojke progoni jedno pitanje, a to je kako je mladić u stravičnoj nesreći prošao bez ogrebotine, dok se njegova kćer polomila do neprepoznatljivosti.

POLICIJA OBJAVILA DETALJE TRAGEDIJE U DUBRAVI! Pijani mladić divljao BMW-om, naletio na stup, poginula suvozačica (26)

Podsjećamo, ljubavni par uputio se te kobne noći, nakon pića u lokalu, u restoran brze hrane. Do tamo nisu stigli, jer je mladić s 1.57 promila alkohola u krvi skrivio prometnu nesreću u kojoj je njegova djevojka izgubila život.

“Ja bih stvarno htio da sam poginuo ja. Sve bih dao… Volio sam ju”, zavapio je mladić u sudnici prije izricanja presude na koju se ima pravo žaliti.


Komentari