UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE! Divlje svinje napale psa u Maksimiru: ‘Potrčala je jedna pa druga i nastao je kaos’

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL,

Strašne scene bile su jutros u Parku Maksimir. Zagrepčanka Sandra Mejovšek objavila je na Facebooku fotografije njenog psa Pere kojeg su napale divlje svinje.

Sve se dogodilo tek desetak metara od glavne staze.

“Svako jutro vodimo psa u šetnju. Suprug je bio s njim i nije se odvajao od glavne staze i nešto dalje od glavnog ulaza gdje je staza prohodna i ima ljudi pojavile su se dvije divlje svinje, svaka s jedne strane. Pas je potrčao prema jednoj, potrčala je druga i onda je nastao kaos”, rekla je vlasnica Sandra Mejovšek za 24sata.

Foto: Facebook/Sandra Mejovšek

Kaže i da je nakon napada divlje svinje, pas sav prestrašen pobjegao do auta.

“Nakon što ga je divlja svinja ozlijedila, sav prestrašen je pobjegao do auta. Odveli smo ga veterinaru gdje je dobio sedam centimetara šavova i antibiotike, sutra je kontrola. Nismo stigli nazvati niti policiju od šoka, ali smo se čuli s Lovačkim savezom koji nam je objasnio proceduru pa ćemo vidjeti što dalje”, rekla je vlasnica.

Situaciju je komentirao i ravnatelj Zoološkog vrta, Damir Skok.

“Prije svega žao mi je Pere, njemačkog ovčara. Ako je pas potrčao prema divljim svinjama, one su se branile, nisu ga napale – postoji mogućnost da je u blizini bila prasad. Ima ih sve više jer se množe, a nema puno prirodnih neprijatelja. Svugdje ima divljih svinja, dvije trećine Zagreba nije urbano područje pa se trebamo naviknuti na suživot s njima, no naglašavam da ne napadaju ljude”, zaključio je Skok.

Komentari