U Zagrebu se otvara nova srednja škola na top lokaciji: Doznajemo kada je Dan otvorenih vrata!

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL, Ilustracija

Školska godina 2021./2022. u Hrvatskoj bit će bogatija za novu privatnu srednju školu American Academy in Zagreb koja će se otvoriti u novom Poslovnom centru Agram na Radničkoj cesti. Riječ je o mreži američkih škola u Pragu, Brnu i Bratislavi koje ujedinjuje jedinstvena obrazovna vizija – individualni pristup učenicima i najviša razina profesionalnosti učitelja koji dolaze iz cijelog svijeta te djeci omogućuju učenje u internacionalnoj sredini.

„American Academy in Zagreb nadahnut je najboljim obrazovnim konceptima iz cijelog svijeta: sloboda izbora predmeta, individualni pristup, predmeti podijeljeni prema kompetencijama, naglasak na praktičnom učenju, učenju temeljenom na projektima i tematskim tjednima. Sva predavanja izvode se na engleskom jeziku, a vodi ih tim učitelja iz cijelog svijeta. Naši polaznici imaju dovoljno vremena za pohađanje izvanškolskih aktivnosti, često sudjeluju na brojnim natjecanjima znanja i ono što je najvažnije u vrlo visokom postotku se upisuju na željene fakultete u inozemstvu i zemlji u kojoj žive“, naglasila je Yamini Singh, ravnateljica American Academy in Zagreb te dodala, „Velika prednost naše škole je odličan STEM program na kojeg smo zaista ponosni te izvrsna povezanost s mrežom vrhunskih sveučilišta u cijelom svijetu.“

Učenici koji planiraju svoje obrazovanje nastaviti u inozemstvu ili često mijenjaju mjesto boravka zbog prirode posla svojih roditelja, zahvaljujući srednjoj školi American Academy in Zagreb dobit će odličnu priliku za povezivanje sa sveučilištima u cijelom svijetu te će se vrlo jednostvano prilagoditi drugim internacionalnim školama u svijetu. Učenici koji su diplomirali na American Academy dobivaju američku diplomu srednje škole, koja je istovjetna diplomama koju dobivaju učenici koji završavaju srednje škole u Sjedinjenim Državama. Maturanti American Academy in Zagreb mogu studirati na sveučilištima bilo gdje u svijetu, kao i studenti koji završavaju IB i britanske škole.

„Za American Academy u Bratislavi me vežu zaista lijepe uspomene, pristupačni profesori, pozitivna radna atmosfera i prijatelji iz cijelog svijeta. Zahvaljujući pohađanju srednje škole AA u Bratislavi imao sam mogućnost odraditi praksu u renomiranoj tech kompaniji koja je na neki način odredila i odabir Tehničkog Sveučilišta u Beču koji danas pohađam“, podijelio je Yasha iz Bratislave alumni American Academy u Bratislavi.

Kurikulum je nadahnut najboljim svjetskim obrazovnim programima, posebno američkim i finskim načinom podučavanja. Srednja škola u Zagrebu bit će posebna po posebnom STEAM programu koji će nuditi učenicima na izbor veliki broj predmeta iz robotike, programiranja, algoritamskog načina razmišljanja, bazičnog i naprednog programiranja, kreiranja web stranica, izrade kompjuterskih igrica, mobilnih aplikacija itd.

Svi zainteresirani polaznici i njihovi roditelji mogu se prijaviti na online Danu otvorenih vrata 3. ožujka od 16.00 sati na web stranici American Academy in Zagreb.


Komentari