‘U PETAK SAM BIO NA TOM KROVU’ Ravnatelj Muzeja čija se zgrada urušila: ‘Nije izgledalo kao da bi se ovako nešto moglo dogoditi’

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović komentirao je urušavanje dijela zgrade Muzeja pri čemu je u utorak oštećeno više automobila, a sve su žurne službe odmah izašle na teren kako bi se sanirala šteta. Očevid je u tijeku kako bi se utvrdilo kako je moglo doći do ovakve katastrofe urušavanja vijenca na krovu zgrade.

(VIDEO) ‘O BOŽE MILI’ Nova snimka urušavanja zgrade u Klaićevoj: U sekundi gradom počele odjekivati alarmi i sirene

Gašparović je i sam prošlog petka bio na krovu zgrade.

”Naslonio sam se preko tog vijenca i gledao skelu kako izgleda. U tom trenutku nije izgledalo da se nešto ovako katastrofično može dogoditi. Srećom se nikome ništa nije dogodilo. Nastala je određena materijalna šteta, koja srećom nije prevelika niti predramatična”, kazao je za HRT.

Dodao je i da tijekom obnove Muzeja nije bilo naznaka da bi se ovako nešto moglo dogoditi. Riječ je o zgradi staroj 140 godina, a Gašparović ističe i da je krovište Muzeja najveće u Donjem dijelu Zagreba.

”Koliko god smo imali najbolje projektante koji su sve pregledavali i statičare, postoji taj ‘faktor x’ koji se ovdje očigledno dogodio”, dodao je.

Apelira na građane da ne hodaju ispod skele. Izjavio je i da nema razloga za nepovjerenje prema izvođačima radova, a na pitanje o odgovornosti za urušavanje odgovara da je to na građevinskoj inspekciji, policiji i ostalima institucijama koje će utvriditi što je uzrok za ovo što se dogodilo.


Komentari