STANARI ZGRADE NA LANIŠTU OČAJNI: Sve im je uništeno, spavaju kod prijatelja, isključeni voda i plin!

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Predstavnik stanara zgrade na Laništu u kojoj je u noći s nedjelje na ponedjeljak odjeknula snažna eksplozija rekao je da su stanari cijelog trećeg kata ostali bez ulaznih vrata, nemaju ni vode ni plina.

Prespavali su kod obitelji i prijatelja. Nemaju ulazna vrata, isključena im je voda i plin pa nemaju ni uvjeta da budu u stanu, rekao je za 24sata predstavnik stanara zgrade na zagrebačkom Laništu, Jurica Maršić. Oko 2 ujutro u ponedjeljak u ovoj zgradi je odjeknula snažna eksplozija koja je uništila desetak stanova.

Nepoznati je počinitelj pred vratima jednog stana na trećem katu ostavio dinamit i pobjegao, a prizori dan nakon eksplozije su i dalje zastrašujući, jer uništeni su dijelovi zgrade, s jednog kata je pao i prozor, no izbjegnuta je tragedija jer ispred zgrade u tom trenutku nije bilo nikoga.

“Policija je noćas čuvala zgradu. Rekli su nam da angažiramo zaštitarsku službu. Tu je došlo do nekog obračuna, mi smo kolateralne žrtve, ne znam zašto da ih mi angažiramo. Zasad moramo ljudima riješiti barem ulazna vrata”, kaže predstavnik suvlasnika koji trenutno nije u strahu.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

“Bojat ću se ako gospođa koja je bila cilj napada, ne bude imala policijsku zaštitu, onda ćemo se svi bojati da se ovo ne ponovi”, poručio je Maršić. Inače, u stanu ispred kojeg je postavljena eksplozivna naprava živi obitelj 47-godišnjeg Tomislava Sučića, jednog od uhićenih u velikoj policijskoj akciji pod nazivom Tebra.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Tomislav Sučić je 2019. godine optužen zajedno s još 18 okrivljenika koje se povezuje, između ostalog, sa švercom droge, paležom automobila i protupravnom naplatom. On je, sumnja Uskok, predvodio ovu skupinu zajedno s Tomislavom Sabljom, a policija ih je raskrinkala prisluškujući ih i snimajući ih “bubicama” postavljenima u autima. Zbog svega se nagađa da eksploziv ostavljen kao poruka upravo za bivšeg šefa neslavne organizacije.


Komentari