SPAVAT ĆE U PRITVORU: Odvjetnik vlasnika teretane s Trešnjevke potvrdio da će ispitivanje biti sutra

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Vlasnika teretane Quantum Premium Gym, privedenog u ponedjeljak ujutro zbog otvaranja tog objekta unatoč zabrani rada, policija tereti za širenje i prenošenje zarazne bolesti te će ga nakon kriminalističkog istraživanja predati pritvorskom nadzorniku.

Policija je utvrdila da je teretana u II Zagorskoj ulici oko 7,45 sati bila otvorena protivno odluci Stožera civilne zaštite, a osim 51-godišnjeg vlasnik tamo je zatekla četiri osobe koje su vježbale uz još četiri osobe na ulazu u teretanu.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, 51-godišnji vlasnik priveden je u policijske prostorije na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti“ te će nakon istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija.

Vlasnika teretane Andriju Klarića očekuje i ispitivanje u državnom odvjetništvu koje za njega može zatražiti i određivanje istražnog zatvora o čemu odlučuje sudac istrage Županijskog suda.

Zbog sumnji na nepoštivanje preporuka i mjera Stožera na terenu su bili pripadnici zagrebačke policije u suradnji s područnim uredom Ravnateljstva civilne zaštite.

Klarić je još ranije na svom Facebook profilu najavio da će u ponedjeljak otvoriti teretanu jer više nikome ne vjeruje te smatra da je lockdown bio nepotreban i nije imao efekta.

Voditelj Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je vezano za taj incident da će policija i inspektori Civilne zaštite i Državnog inspektorata, koji idu zajednički u ophodnje, provoditi zakon.

Taj slučaj je predmet kriminalističkog istraživanja koje je u tijeku, rekao je i dodao kako postoje situacije u kojima se mora pribjeći sankcioniranju ponašanja koja su rizična za širenje zaraze. “Prepustimo to institucijama”, rekao je Božinović.

Odvjetnik vlasnika teretane Gordan Marović za N1 je potvrdio da će ispitivanje u tužiteljstvu biti tek sutra, što znači da će Klarić noć provesti u policiji.


Komentari