ŠPANSKO IMA RAZLOGA ZA SLAVLJE: Ponosni su na svoj prvi kvartovski Advent, a pripremili su i bogat program do kraja godine

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Advent u Zagrebu je ove godine postao bogatiji za još jednu atrakciju, a upravo za nju najzaslužniji su Špančani koji su organizirali prvi kvartovski advent na Trgu Ivana Kukuljevića u Španskom.

Službeni mu je naziv “Advent kod nas doma u Španskom“, a organizatori uživaju pohvale građana iz čitavog grada.

Advent su otvorili nastupom Ivane Marić, a dan nakon nje na adventsku pozornicu stigli su i Giuliano i Diktatori. U mnogobrojnim, svakodnevnim nastupima građane su zabavljali i Drugi način, Nina Kraljić, Gelato Sisters, Yellow Submarine, Lucky Day Band, vrtići i glazbene škole, a organizirali su i veliki koncert duhovne glazbe.

“Krenuli smo u organizaciju s velikim hendikepom na koji nećemo trošiti previše riječi. Drago nam je da se na Trgu Ivana Kukuljevića svakodnevno okuplja veliki broj građana bez obzira na do sada nepovoljne vremenska uvjete. Sada bi se i vrijeme trebalo ustabiliti pa očekujemo još veću radost naših sugrađana u programu koji smo za njih pripremili.”, izjavio je Danijel Perić iz udruge Rekreativan kvart koja je organizator čitave adventske manifestacije u Španskom.

Osim dosadašnjih nastupa, u narednom tjednu Zagrepčane će zabavljati nekoliko izvođača. Tako će na Štefanje nastupiti Lana Škrgatić trio, a 27. 12. okupljeni će se zabaviti na tamburaškoj večeri, dok u srijedu 28. prosinca na pozornicu stiže Daria Korić duo.

Posljednja tri dana ove godine Špančane i njihove goste zabavljat će Patricia Gašparini trio u četvrtak, dok u petak stiže Bailando band. U Novu godinu će se na Trgu Ivana Kukuljevića u Španskom uči uz Vrijeme ljubavi.

Foto: Rekreativni kvart Shp

 

 


Komentari