POTRESENI OTAC NAKON NAPADA PSA: ‘Vlasnici žive 300-tinjak metara dalje. Nitko se nije javio i pitao kako je dijete’

Foto: Čitatelj

Još jedan u nizu napada dogodio se ponovno u Vrapču, o čemu smo smo ranije izvijestili.

Naime, javio nam se čitatelj čiju je kćer koja je šetala psa, napao drugi pas koji je šetao bez povodca, a najgore od svega je, navodi čitatelj, što vlasnik psa nije pomogao njegovoj kćeri.

Tvrdi kako vlasnik psa nije reagirao niti ih je odmah pokušao rastaviti, niti je potrčao za svojim psom.

Foto: Čitatelj

“Ostao je jednostavno nijem, a kako je moja kćer glasno zapomagala u hladnoj vodi u potoku, pokušavajući obraniti sebe i psića, napokon se taj vlasnik psa došetao i povikao mojoj kćerki da se ne dere”, govori nam potreseni otac.

Napad su nam potvrdili i iz zagrebačke policije rekavši da je ozlijeđena ženska osoba te da joj je pomoć pružena

Iz  policije su nam pak potvrdili kako su imali postupanje zbog sinoćnjeg incidenta u KB-u Sveti Duh, te da policija istražuje sve okolnosti događaja i da će o svemu izvijestiti nadležne institucije.

Pomogli su susjedi

“U toj gužvi i vici, izašli su susjedi koji su nazvali hitnu pomoć i policiju koji su brzo došli”, rekao nam je tata.

“Kako sam i sam bio u popriličnom šoku, propustio sam napisati da se zahvaljujem apsolutno svim susjedima koji su potrčali u pomoć, donijeli ljestve kako bi se djevojka i pas mogli izvući iz potoka, donijeli deke za nju i psića, nazvali policiju i hitnu pomoć, nazvali hitnu veterinarsku službu.

Foto: Čitatelj

Kako ni sam ne znam tko je sve tamo bio kako bih im zahvalio ponaosob, ovim putem zahvaljujem svima na ljudskosti i pomoći. Posebno zahvaljujem gospodinu koji je vrlo brzo dotrčao i obavijestio mene i suprugu o događaju te je cijelo vrijeme bio uz nas. Hvala svima”, poručio je potreseni otac.

Ozljede na prstima i leđima, ugrizi…

“Što se samih ozljeda na mojoj kćeri tiče, postoje ozljede na apsolutno svim prstima obje ruke, preko svih prstiju (sa strane dlana) postoji velika opekotina koja je nastala povlačenjem trake od povodca te je ‘spaljena’ koža u širini trake. Vidljiv je ugriz na nadlaktici kao i na palcu ruke, vidljivi su tragovi ugriza i na podlaktici, a dijelovi šake su poplavili zbog udaraca”, kazao je pa nastavio.

Foto: Čitatelj

“Također su ‘natučena’ i leđa, pretpostavljam zbog udara o tlo, prilikom pada. Ne trebam niti spominjati da je zbog hladne vode, niske temperature zraka dijete bilo pothlađeno. Ogroman šok i strah, mislim da ne moram niti naglašavati”, prepričava potreseni otac.

Ogorčen je postupanjem vlasnika psa

“Gospođa koja se, navodno, predstavila kao majka vlasnice psa, kao i mladi gospodin koji je šetao dotičnog psa, taj dotični nije napravio ništa da pomogne rastaviti svog psa od moje kćeri i psića, već je nijemo gledao te povikao ‘pusti’, ‘pusti’.

Valjda je smatrao da je to dovoljno i da će pobješnjeli pas uljudno ostaviti svoje ‘žrtve’ na miru, eto zato što mu je to netko rekao sa sigurne udaljenosti. Za pretpostaviti da mu se taj pas još i naklonio, nakon ‘predstave’.

Foto: Čitatelj

Što se tiče gospođe o kojoj sam gore napisao ili same vlasnice koja tada nije bila prisutna, onaj minimum ljudskosti, ono malo zrno ljudskosti i osobne kulture, koju bismo svi trebali imati, pa makar i u tragovima, nalaže da je netko od njih trebao doći i barem pitati kako je dijete, ako ih nije zanimalo kako je psić (pretpostavljam da, ako se tako odnose prema svom psu, za njih je vjerojatno potpuno nebitno kako se osjeća neka druga životinja).

Ne, nitko se nije javio, pa makar i telefonskim putem, SMS-om, bilo kojom drugom komunikacijom. Ne, njih nije briga, kao da se nije ništa dogodilo, kao da djevojka nije mogla udariti u tom prevrtanju glavom negdje u kakav kamen, beton, bilo gdje….samo zbog aljkavosti, bahatosti, nepažnje, moglo je doći do daleko veće tragedije, pretpostavljam da niti onda ne bi bilo ničega.

Moram napomenuti da vlasnici žive nekakvih tristotinjak metara dalje od moje kuće”, ogorčen je otac.

 


Komentari