GLASAJTE U ANKETI: Tko su heroji Zagreba 2021.? Među deset kandidata su Boysi, vatrogasci, majke…

Foto: Voona Instagram

Još jedna godina približava se svome kraju. Baš kao i prošla i ova je prepuna teških i nemilih događaja, svih onih trenutaka koji nas bacaju u očaj. No, iz svih tih trenutaka očaja i nevolje iskaču svi oni pojedinci koji ih učine malo manje tužnima.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U fotoanketi na Facebooku pitali smo vas tko su prema vama heroji Zagreba u 2021. godini. Od mnoštva nominacija u komentarima koje su ostavili naši čitatelji, odabrali smo one s najviše lajkova i komentara. I vaše ”nominacije” oblikovali u anketu u kojoj građani mogu odabrati svoga favorita. U nastavku donosimo deset kandidata za heroja godine i pozivamo vas da odaberete pobjednika!

Tko su heroji Zagreba 2021.?

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Bad Blue Boys

Navijačku skupinu Bad Blue Boys naši čitatelji su nominirali zbog nesebičnog pomaganja i brze intervencije poslije potresa na Banovini.

Foto: Screenshot Facebook

Brza akcija i uspješna organizacija zajamčila je da Boysi budu među prvima na terenu i pomognu prilikom raščišćavanja ruševina, spašavanja i dopremanja humanitarne pomoći.

Civilna humanitarna pomoć za Banovinu

Svakako, jedni od najvećih heroja ove godine su svi oni ljudi, Zagrepčani, Hrvati, pa čak i oni domaći iz inozemstva koji su se u “hrpama” pojavili u Petrinji, Sisku, Majskim Poljanama, Glini, i svim ostalim mjestima i selima i zaseocima koji su stradali u potresu.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Njihova nesebična pomoć i veliko srce zajamčilo je uspješne humanitarne akcije, podjelu hrane i vode, smještaja i osnovnih potrepština za sve one kojima je to bilo potrebno. Upravo zbog toga nominirani su za heroje 2021.!

Foto: Iva Knežević

Bruno Lerotić

Bruno Lerotić je jedini pojedinačni kandidat kojeg su naši čitatelji nominirali u anketi za najvećeg heroja 2021. godine. Riječ je o Zagrepčaninu koji već deset godina skrbi o nezbrinutoj djeci i samohranim roditeljima. Zajedno s zaručnicom Doris vodi vlastiti posao proizvodnje i prodaje dehidriranog voća i dekorativnih začina za ugostiteljstvo i domaćinstvo. U slobodno vrijeme i to već cijelo desetljeće, zajedno s prijateljima i obitelji, skuplja donacije koje potom raspoređuje potrebitim mamama i tatama, te njihovoj djeci.

Foto: Facebook

U intervjuu za Jutarnji list, o svom humanitarnom radu heroj Bruno Lerotić je rekao:

“U početku sam doslovno tražio ljude po cesti ili bi ih slučajno sreo, recimo beskućnike i ljude koji prose, pa bi im kupio za jesti, obukao ih… Kasnije sam htio uključiti više ljudi u pomaganje pa sam se više posvetio organizaciji samih akcija, najviše preko društvenih mreža. Dok ih neki koriste da bi slikali ‘izobilje’ svojih tanjura, ja društvene mreže koristim da bih drugima omogućio barem pristojan obrok.”

Obični, “mali” građani Zagreba

Da, dosta nominacija skupili su i oni obični građani Zagreba.

Foto: Filip Kos/PIXSELL/ Ilustracija

Svi mi koji smo “preživjeli” i lockdown i potres, i prvi i drugi, smo nominirani, a možete glasati u anketi na kraju članka.

Građani koji žive u kontejnerima

Čitatelji portala Zagreb.info nominirali su i sve one Zagrepčane koji su ovu godine proveli u kontejnerima. Svi oni iz Markuševca, Čučerja, Miroševca, Sesveta i ostalih naselja, kojima su kuće oštećene u potresu, a bili ste primorani napustiti kuću i preseliti se u hladni i strani nepoznati dom.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Zdravstveni djelatnici

Oni su od prvog dana pandemije na prvoj crti bojišnice, vojnici u punom  smislu te riječi, stoga i ne čudi što su zdravstveni djelatnici nominirani za heroje 2021. u Zagrebu. Svaka sestra koja navlači zaštitno odijelo i pomaže pacijentima na respiratoru, liječnici koji se bore za svaki udah i ali i za sve one zdravstvene tegobe cijelog naroda, sve su to razlozi za biti nominirani za heroje ove godine.

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija

Zagrebački vatrogasci

Jasno da su se i omiljeni gradski heroji Zagrepčana našli na ovoj listi. Čitatelji su nominirali i zagrebačke vatrogasce koji su ove godine zaista imali prepune ruke posla. Osim što su pomagali raščišćavati ruševina nakon potresa u ožujku ove godine, pa odlazili na intervencije tijekom potresa u prosincu, dečki su aktivno sudjelovali i u obnovi Zagreba.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL/Ilustracija

Osiguravali su dimnjake, pomagali policajcima i liječnicima Hitne, građanima i njihovim životinjama tijekom potresa. No, oni to rade svakog dana, svakog sata, paze na naš grad, uvijek dobro raspoloženi, spremni za šalu i akciju.

Foto: Facebook

Dečki u plavom

Posljednji u nizu, ali ništa manje važni dečki u plavom nominirani su od strane Facebook pratitelja portala Zagreb.Info, za heroje 2021. godine. Pravovremene reakcije tijekom potresa, pomoć tijekom pandemije, a uz sve to nebrojene akcije usmjerene na smanjenje kriminala u našem Zagrebu, učinili su ih herojima 2021.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL/ Ilustracija

Roditelji – odgojitelji

Ove godine 5800 obitelji korisnika mjere roditelj – odgojitelj našlo se pred zidom kada je aktualni gradonačelnik Tomislav Tomašević odlučio ograničiti i ukinuti tu mjeru. Roditelje – odgojitelje naši čitatelji na Facebooku nominirali su za heroje Zagreba u 2021. godini.

Foto: Zagreb.info

Majke troje i više djece u radnom odnosu

Naši čitatelji nominirali su roditelje s troje i više djece koji su u radnom odnosu za heroja Zagreba 2021. godine. Biti roditelj nije lako, to svi znamo, a naročito kada morate žonglirati između svih obaveza, posla, troje i više djece, svakodnevice, pa i svih onih i sretnih i tužnih trenutaka koji su obilježili godinu na izmaku.

Foto: Zagreb.info

Svaka vam čast, vi ste heroji!

Pozivamo vas da glasate i dalje te tako date svoju nominaciju za onu osobu ili grupu za koju mislite da se pokazala kao heroj Zagreba sa najvećim srcem. No, bez obzira na rezultat, svi ste vi naši heroji!

Tko su heroji Zagreba 2021.?


Komentari