NOVI OBRAT U PRIČI: Otkrivena pozadina iza priče o zagrebačkim policajcima koje je Sakoman prozvao da na poslu šmrču kokain!

Foto: Tonci Plazibat / CROPIX

Informacija koja je proteklih dana uzdrmala javnost o policajcima koji su na dužnosti navodno šmrkali kokain – lažna je, objavilo je u četvrtak Ministarstvo unutarnjih poslova.

”Priča ‘začinjena’ obiteljskim odnosom dužnosnika i njegovog člana obitelji, inače pripadnika hrvatske policije, samo je doprinijela malicioznosti i neodgovornosti onih koji su neprovjerenu priču iznosili kao neupitnu”, poručuje MUP u priopćenju u kojem demantira navode doktora Slavka Sakomana.

Kažu da je policija, nakon što Sakoman 24. siječnja u jednoj televizijskoj emisiji iznio navode da raspolaže saznanjima da su u Zagrebu policijski službenici prilikom dolaska na jednu intervenciju donijeli i konzumirali kokain pred tamo zatečenim osobama, poduzela sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

ŠOKANTNA TVRDNJA PSIHIJATRA! Policajci su šmrkali kokain, sve je otkrila majka jednog ovisnika

”Tako su policijski službenici obavili niz razgovora, počevši od dr. Sakomana do osoba koje su mu prenijele spomenute navode o policajcima koji su navodno konzumirali kokain, pa i svjedocima koji su mogli potvrditi ili opovrgnuti činjenice iz njihovog iskazivanja.

Nakon svega poduzetog, obavljenih razgovora te brojnih drugih činjeničnih provjera, je utvrđeno da se događaj u kojem troje policijskih službenika u novogodišnjoj noći dolazi na intervenciju i konzumira kokain pred tamo zatečenim osobama nikada nije ni dogodio, odnosno priča je izmišljena”, kaže MUP.

Dodaju da je te navode ”izričito izjavila osoba koja je kreirala takvu priču, navodeći da je događaj s policajcima izmislila kako bi skrenula pažnju sa svoje odgovornosti, a također je utvrđeno da osoba novogodišnju noć provela na posve drugoj adresi u društvu posve drugih osoba, a što su u svojim iskazima te osobe (svjedoci) i potvrdile”.

‘REKAO SAM IM GDJE SE TO DOGODILO’ Sakoman tvrdi da je obavio razgovor s policijom: ‘Jedan od te dvojice je sin državnog dužnosnika i poznate javne osobe’

Iz MUP-a dodaju da je, osim opravdanog interesa javnosti, istraživanje ovih navoda i otkrivanje istine bilo u interesu svih policijskih službenika i službenica koji svoj posao obavljaju savjesno.

Kažu da je ovim istupom ”nanijeta nepopravljiva i nepovratna šteta ugledu policijske službe, a u konačnici ugledu i časti svakog hrvatskog policijskog službenika i službenice”.

”Ne očekujemo ispriku jer ona ne može izbrisati štetu koja je nanijeta policiji, ali želimo vjerovati da će ovo iskustvo podsjetiti sve osobe koje imaju priliku djelovati u javnom prostoru i utjecati na javno mišljenje, koliko je važno pridržavati se etičkih i profesionalnih standarda u svakoj profesiji”, poručio je oštro MUP i dodao da će se zbog svega podnijeti i kaznena prijava nadležnim institucijama.


Komentari