NOVA SULUDA IDEJA: Debakl s rotorom na Britancu nije bio dosta, Bandić želi garažu ispod Trga

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Još uvijek se ne zna tko je kriv za izgradnju prevelikog rotora, a najavljuje se novi projekt.

Prije nekoliko dana šokirala nas je apsurdna greška na Britancu, odnosno izgradnja prevelikog rotora oko kojeg busevi nisu mogli prometovati. Sve izgrađeno naposljetku se moralo rušiti i sužavati, a sve to platit će građani, odnosno porezni obveznici i još uvijek se ne zna koliko točno. Misterij je i dalje tko je točno odgovoran za takvu skupu grešku, ali svjetlo dana ugledale su informcije o novoj gradonačelnikovoj ideji. Milan Bandić najavio je izgradnju podzemne garaže na tom trgu.

‘Posve suluda ideja’

Gradonačelnik, navodno, ima i suglasnost Udruženja arhitekata.

“S Udruženjem arhitekata potpisat ćemo sporazum o izradi idejnog rješenja garaže ispod Iličkog placa i njegova cijelog uređenja”, najavio je gradonačelniknajavio je Bandić za Radio Sljeme. Izjavio je i da će više detalja biti poznato u utorak u 8 sati, tada će se, naime, službeno otvoriti djelomično obnovljen Britanski trg. Iz Društva arhitekata, pak, govore da ne znaju ništa o ovom projektu, a nitko još nije kontaktirao ni Jesenka Horvata, koji je zajedno s kolegama još 1997. godine izradio projekt uređenja Britanca, koji je pobijedio na arhitektonsko-urbanističkom natječaju.

“Ideja o podzemnoj garaži na Britanskom trgu je posve suluda jer ispod trga, na njegovom središnjem dijelu od sjevera prema jugu teče potok Kraljevec, koji bi se trebao nekako izmjestiti, a za to tamo baš i nema prostora. To bi previše koštalo”, upozorio je Horvat.

Gradonačelnik je, pak, u svom stilu prokomentirao tko je kriv za preveliki rotor:

Pa samo tko radi može pogriješiti, čestitam savršenima, to smatram normalnim, radnom atmosferom. Bio sam sinoć i sve ide svojim tijekom, ja već vidim kako će to izgledati i vidim da se naziru te vizure i konture”.

Sve iz građanskog džepa

Jedini odgovorni mogu biti projektanti, odnosno tvrtka I-Program iz Luga Samoborskog  ili GSKG koji ju je gradio. U I-Programu nitko ne odgovara na pozive, a Bandić je najavio i da uskoro kreće postavljanje 18 skela na Britancu kako bi se obnovila pročelja obližnjih zgrada. Podzemna garaža na tom trgu vjerojatno će se financirati proračunskim srestvima, baš kao i ona ispod Klaićeve bolnice, čija gradnja se najavljuje već dugo, piše Jutarnji. 

>>> (FOTO)’Fontana samo što nije’: Polako, ali sigurno nestaje Britanac kakvog poznajemo

>>> Kaos na Britancu: Napokon dovršili rotor, a sad ga ruše jer su se precijenili za 120 centimetara


Komentari