NORIJADA BEZ INCIDENTA! Policija javlja: ’Spremni smo dovesti pojačanje’

Foto: Branka Nađ

Da norijada zagrebačkih maturanata prolazi mirno, javljaju iz policije. Do danas poslijepodne, govore, nisu zabilježili veća remećenja javnog reda i mira niti imaju saznanja o ozlijeđenim osobama.

Govore kako su diljem grada, na nekoliko lokacija, rasporedili dovoljan broj policijskih službenika koji će u poslijepodnevnim satima raditi na “održavanju povoljnog stanja javnog reda i mira te osiguranje nesmetanog odvijanja cestovnog i tramvajskog prometa na pravcima na kojima se nalaze ili prolaze učenici”. S obzirom na odluke stožera civilne zaštite RH, tvrde, u slučaju potrebe, na terenu će im se pridružiti i komunalno redarstvo Grada Zagreba te djelatnici nadležnih inspekcijskih službi Ravnateljstva civilne zaštite i Državnog inspektorata.

Maturanti su se, podsjetimo, putem društvenih mreža organizirali i okupili u tisućama na zagrebačkog glavnom trgu, unatoč zabrani okupljanja koja je još uvijek na snazi, a ignorirali su i maske te fizičku distancu. U pratnji policije svoje su slavlje nastavili na Bundeku.


Komentari