NEMA TKO VOZITI Omikron opustošio ZET, čak 390 vozača na bolovanju

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

ZET se posljednji dana bori s pandemijom u voznim redovima. Čak 390 vozača je na bolovanju, potvrdio je ZET-a za HINA-u. Najveći dio njih nalazi se ili u samoizolaciji ili je zaraženo stoga i vozni redove kasne. Zbog toga ZET nudi ispričnicu koju možete dati poslodavcu ili pak razredniku ako ju prihvaćaju, jasno.

“U trenutačnim okolnostima u kojima živimo, vezano za epidemiološku situaciju, nažalost i naši vozači obuhvaćeni su zdravstvenim tegobama. Na bolovanju je u ovome trenutku oko 390 vozača autobusa i tramvaja te vozila za prijevoz osoba s invaliditetom, a navedena brojka svakodnevno se mijenja”, navodi se u odgovoru ZET-a.

Istaknuli su i da su na nekim linijama prilagodili raspored te da se ulažu napori da ove okolnosti što manje utječu na redovito funkcioniranje javnog prijevoza.

Obavještavaju i putnike da na web stranicama ZET-a mogu ispuniti zahtjev za “e-ispričnicom”, koju izdaju ukoliko je autobus odstupao 15 minuta ili dulje od rasporeda.

“Na zahtjeve se odgovora u najkraćem mogućem roku, a da li će putniku izdana potvrda biti uvažena, odlučuje poslodavac ili obrazovna institucija kojoj se ona prilaže”, dodaju.

Tomašević: S covid potvrdama imamo još veći problem!

Kašnjenja u prijevozu komentirao je u izjavi medijima zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, istaknuvši da su isti problemi u javnom prijevozu, ali i komunalnim uslugama.

“U ZET-u je doista problem s vozačima. Teško je to odmah u istom trenu iskoordinirati jer dobijete obavijesti da taj dan neće doći 50 do 100 vozača”, izjavio je gradonačelnik u pauzi sjednice Gradske skupštine. Zbog situacije su angažirane rezerve vozača.

Upitan bi li bilo bolje da se obveza predočenja covid potvrda odnosila i na vozače javnog prijevoza, Tomašević smatra da je u tom slučaju moguće da bi “imali još i veći problem”.


Komentari