Kiša i mokri kolnici usporavaju promet, zatvorene sljedeće ceste

Igor Kralj/PIXSELL

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet, a magla smanjuje vidljivost na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovce.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Do 17. studenog na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zaprešić i Zabok u dužini od oko 3 km (od 15. +500 do 18. +080 km) vozi se dvosmjerno, istočnim kolnikom.

Između Sesveta i Dugog Sela do 15. rujna do 20,00 sati zatvorena je zona raskrižja Dugoselske ulice i ulice Bedema ljubavi. Obilazak je: Dugoselska-Ive Politea-Željeznička-Bedema ljubavi, i obrnuto.

Do 29. listopada bit će zatvorena Karlovačka cesta od odteretnog kanala Sava-Odra do Puškarićeve ulice, zbog radova. Obilazak: Karlovačka cesta – Remetinec – Jadranska avenija – Puškarićeva – Karlovačka cesta, i obrnuto.

Za sav promet zatvorene su ceste:

DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec;
DC502 Smilčić-Pridraga.
Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:
DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i Jošani-Udbina-Ondić na dvije lokacije;
DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo;
DC3 u mjestu Lužan Biskupečki;
DC66 u naselju Marčana;
DC206 Valentinovo-Krapina.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

VOZAČI, OPREZ! POČINJE ŠKOLA!
U ponedjeljak, 4. rujna, počela je nova školska godina zbog čega u prometu sudjeluje i veliki broj djece. Vozače pozivamo na pojačan oprez u blizini škola i vrtića te ih podsjećamo da je u toj zoni brzina vožnje ograničena na 40 km/h. Roditeljima savjetujemo da prije polaska u školu, osobito učenicima nižih razreda ponove najvažnije prometne propise (prijelaz pješačkog prijelaza, prijelaz semaforiziranih i nesemaforiziranih raskrižja…) koji su važni za njihov put od kuće do škole. Korisno je na školske torbe staviti reflektirajuće dijelove kako bi ih vozači za vrijeme kasnijih poslijepodnevnih i večernjih sati lakše uočili, posebice u uvjetima smanjene vidljivosti. Djecu podsjećamo da hodaju pločnikom ili lijevom stranom kolnika, ako su u grupi neka hodaju u koloni – jedan iza drugoga, a cestu prelaze samo preko pješačkog prijelaza i na zeleno svjetlo za pješake, no neka pričekaju da se vozila zaustave.


Komentari