IZVUCITE ŠKOLSKE TOBRE! Evo tko će od ponedjeljka pratiti nastavu ‘uživo’ iz drvenih klupa

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Mnogobrojne učenike, ali i roditelje obradovala je vijest da će se od ponedjeljka, 8. veljače, nastava za sve osnovnoškolce i srednjoškolce u gradu Zagrebu odvijati po modelu A, što znači da se svi vraćaju u školske klupe.

Prema podacima kojima raspolaže Ministarstvo znanosti i obrazovanja, nastavu će u školi pratiti učenici svih zagrebačkih redovnih i umjetničkih osnovnih i srednjih škola, osim osnovne škole Centra Goljak te pet srednjih škola koje će rad i dalje organizirati po modelu B, odnosno dijelom u školi, dijelom na daljinu.

Na području Zagrebačke županije učenici škola oštećenih u potresu nastavu će i dalje pratiti na daljinu dok se škole ne obnove, odnosno dok se ne omoguće uvjeti za siguran boravak učenika i zaposlenika.

Sadašnji model nastave po kojemu učenici osnovnih škola i završnih razreda srednjih škola nastavu prate u učionicama, a ostali srednjoškolci online i dalje će vrijediti na području Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske, Dubrovačko-neretvanske, Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Varaždinske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske i Zadarske županije.

I na području Sisačko-moslavačke županiji po modelu C nastavljaju svi učenici prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola, dok završni razredi nastavljaju po modelu A.

U Istarskoj županiji učenici nastavu u školi prate učenici nižih razreda osnovnih i učenici završnih razreda srednjih škola, a online učenici viših razreda osnovnih i učenici od 1. do 3. razreda srednjih škola.

Stručna praksa nastavlja se provoditi u redovnom obliku u školama, odnosno kod poslodavaca, dok učenici umjetničkih škola individualnu nastavu i dalje pohađaju u školi.

 


Komentari