Investitor bespravno sagradio zgradu, očajnim susjedima voda ulazi pod kuće: ‘Ukrao nam je komad ulice!’

Photo: Zarko Basic/PIXSELL/Ilustracija

Abdulmounem Haoui, hrvatski državljanin sirijskog podrijetla u samom je srcu Zagreba gradio je bez dozvole! Od ranije poznat po bespravnoj gradnji, stambenu zgradu u Maglajskoj ulici pored trešnjevačke tržnice Haoui je počeo graditi još prije osam godina.

Slijepa i uska ulica postepeno se zatvarala zbog stvaranja iskopa, a ista se u katastru spominje kao javno dobro. Sada je odsječena i zagrađena ulica kako prenosi 24sata.hr, a nakon svake kiše stvaraju se iskopi oko temelja koji puni vode, a s vremenom postepeno prelaze u bazen.

“Kako je moguće da čovjek odsiječe komad ceste, uništi mi drenažnu cijev i voda mi podilazi u kuću, a sve bez ijedne dozvole. Mi obavijestimo policiju, komunalno redarstvo, građevinsku inspekciju i čekamo dok problem ne eskalira. Sada se već od kiše cesta pomalo urušava i pored plinskog priključka”, kazao je Siniša Pušenjak, stanar Maglajske ulice u Zagrebu za 24sata.

U početku, prije osam godina, nije imao niti papire niti dozvole za gradnju, ali ih je u međuvremenu dobio, piše 24 sata.

“Susjedi su zavidni i maltretiraju me! Imam sve dozvole i zgrada je legalizirana”, rekao je Haoui.

Kako doznaje 24sata.hr Haoui treba ishoditi glavni projekt, a teoretski mu je potrebna i dozvola za gradnju. “Ne znam ni sam što ću, možda srušim cijelu zgradu“, zaključio je Haoui.

Inače, Haoui je prije nekoliko godina izgradio je i bespravnu autopraonicu u Sopotu. I tada su se stanari bunili, no objekt je potom legaliziran.

Maskirane žene krale novac i zlato po stanovima u Dubravi i Maksimiru. Otuđile su gotovo 200.000 kuna!

 


Komentari