ZAGREB SJAJI, FONTANE KOD NSB-a PONOVO ODUŠEVILE GRAĐANE! (FOTO)

Zagreb.hr

Uz gradonačelnikovu čestitku zasjale fontane.

Po četvrti put ove godine fontane pored Nacionalne i sveučilišne knjižnice krasilo je svjetlo uz prigodan simbol, odnosno poruku. Nakon francuske zastave, Vučedolske golubice i adventskog vijenca građane je dočekala i ova simbolična poruka uoči Božića.

Društvene mreže tako su preplavile fotografije oduševljenih građana koji su priznali kako uživaju u ovim spektakularnim prizorima.

Zagreb.hr
Zagreb.hr

“Čestit Božić i Sretna Nova godina”, poruka je za sve oni koji prođu pokraj zagrebačkih fontana koje u posljednje vrijeme izazivaju pravo oduševljenje među Zagrepčanima, iako su se na samim počecima javile brojne polemike i kritike zbog milijunskih iznosa koji su uloženi u njihovu gradnju.

Povodom nadolazećih blagdana, poruku građanima uputio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Njegovu čestitku prenosimo u cijelosti:

“Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

Želim vam sretan i blagoslovljen Božić i božićne blagdane koje ove godine naš grad živi u posebnom ozračju, ozračju najljepše europske adventske i božićne destinacije.

I dok turisti iz cijelog svijeta dolaze u Zagreb udahnuti božićnu čaroliju koju smo godinama zajedno stvarali i u kojoj imamo priliku svakodnevno uživati, sjetimo se onih koji su nemoćni i sami, tu negdje među nama, a koji nas jako trebaju.
Božić je blagdan mira, ljubavi i pobožnosti, blagdan što ga simbolizira obiteljsko zajedništvo, ali je i blagdan koji potiče na razmišljanje i dobrotu, koji davanje promiče kao izvornu ljudsku vrijednost.

Božić daje dodatni smisao našim naporima da u duhu zajedništva, tolerancije i solidarnosti, koristeći sve svoje potencijale, gradimo društvo u kojem ćemo živjeti i osjećati se bolje, u kojem ćemo probleme rješavati dijalogom, znanjem i radom.

S tim mislima, drage sugrađanke i dragi sugrađani, čestitam vam Božić i želim vam dobro zdravlje, obilje sreće i radosti u novoj 2016. godini.”

>>>FONTANE IZNOVA ODUŠEVLJAVAJU GRAĐANE: Ovaj put sjaje simbolom Božića (FOTO)

Komentari