Godinu nakon smrti Bandića obitelj konačno dobila pravo na grobnicu: ‘Drago mi je da je Tomašević uvidio propust, svaka mu čast’

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Nakon što je savjetnik gradonačelnika Ivica Lovrić putem portala Zagreb.info javno upozorio kako Grad Zagreb na čelu s Tomislavom Tomaševićem još nije prenio prava na grobno mjesto na obitelj Milana Bandića, te nakon što je portal Zagreb.info poslao više upita Gradu što se događa po tom pitanju, u Gradu su se konačno trgnuli.

Kako je za Zagreb.info izjavio Ivica Lovrić, bivši gradski pročelnik za obrazovanje, “ima informaciju da je započeo proces prenošenja prava za grobnicu na obitelj Milana Bandića”

Podsjetimo, Bandić još nema nadgrobni spomenik, a Lovrić je rekao kako obitelj pokojnoga gradonačelnika može uređivati izgled grobnice tek nakon što se prava prenesu s Grada na njih.

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Kako je Lovrić potvrdio, gradonačelnik Tomašević u ime grada pokrenuo je proces, što je, jasno, Lovriću vrlo drago.

“Drago mi je da je uvidio propust i da je ispravio i svaka mu čast“, rekao je Lovrić za Zagreb.info.

“Drago mi je da se nakon skoro godinu dana, u prvoj obljetnici smrti to ipak dogodilo”, rekao je Lovrić i istaknuo kako se posebno zahvaljuje medijima.

“Obitelj će kada se dovrši prijenos prava imati mogućnost urediti grob dostojanstveno čovjeku koji je bio gradonačelnik 20 godina“, zaključio je Lovrić.


Komentari