(EKSKLUZIVNO) U posjedu smo poruka: Evo kako su SDP – ovci ‘lobirali’ za glasove unutar gradskih četvrti

SDP je prednjačio u političkim trgovinama.

Dan prije konstituirajuće sjednice Gradske skupštine konstituirala su se i posljednja Vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora. Kako je Zagreb.info već pisao,  na ovoj razini je poprilično šaroliko, a osim nepoštivanja koalicijskih dogovora i obećanja biračima uoči lokalnih izbora, događali su se i prebjezi pojedinih članova.

Isticali su se u ovim igrama članovi SDP – a, iste one stranke koja je prozivala HNS na državnoj razini zbog slaganja većine s HDZ – om. No, čini se da SDP – ovcima izigravanje koalicije ne predstavlja neki veći problem kada su oni sami u pitanju.

Tako je SDP sklopio zanimljive suradnje s HSLS – om, a kada je Zagreb.info upitao Darinka Kosora za komentar o ovim dogovorima, čelnik HSLS – a je demantirao svoju ulogu u pregovorima s Davorom Bernardićem.

Kosor nam je tada naglasio kako on nema veze sa spomenutim suradnjama te da članovi na nižim razinama imaju odriješene ruke. Međutim, ako je suditi prema porukama koje su u posjedu naše redakcije, Kosor ne samo da je nadzirao i dogovarao suradnje u tajnosti, nego je, zajedno s Bernardićem instruirao članove ovih dvaju stranaka kako pridobiti nužno potrebne  glasove za gradske četvrti.

Naime, kompromitirajuće poruke su poslane od strane SDP – ovog člana iz Maksmira HSLS – ovom Zvonimiru Ruteru, ujedno članu ove stranke koji je na koncu dao presudni glas za HDZ – ovog predsjednika ove četvrti, Stanka Gačića. Kako nam je gosp. Ruter kazao, potaknut ovim pritiscima koji su se vršili nad njim, glas je dao Gačiću  te je tako HDZ – u osigurao još jedan mandat na čelu VGČ.

Pošiljatelj spornih poruka, Jozo Tomas iz SDP – a, kratko je za Zagreb.info prokomentirao njihov sadržaj.

“Igra je gotova. Izdali su nas. Sve je to politička trgovina i privatni interes.” kazao je Tomas te dodao da on ni na kog nije vršio pritisak, nego je lijepo i časno zamolio da se utječe na članicu HSLS – a kako bi mu dala svoj glas.

>>>‘Igre prijestolja’ u zagrebačkim kvartovima: SDP prednjači u političkoj trgovini


Komentari