DAN PLANETA ZEMLJE: Bogat edukativan program na Medvednici

hr.wikipedia.org

Na Medvednici se organizira zanimljiv tjedan pun radionica povodom Dana planeta Zemlje.

Povodom Dana planeta Zemlje, Javna ustanova “Park prirode Medvednica” organizirati će tjedan bogat događanjima počevši sa velikom prezentacijom rezultata istraživanja i monitoringa biološke i geološke raznolikosti u Parku prirode Medvednica u srijedu 20. travnja 2016. godine u 9.30 u Tomislavovom domu. Brojni znanstvenici i stručnjaci za leptire, rakove, vodozemce, zmije, biljke, šišmiše, kornjaše i druge skupine prezentirati će nam tko su i kakvo je njihovo stanje u ovom zaštićenom području. Također će djelatnici Parka predstaviti i nove edukativne materijale kreativnog tima stručne službe.

Nakon toga, u subotu 23.4.2016. od 10 do 14 sati Javna ustanova “Park prirode Medvednica” koordinira “Zelenu čistku” u Parku prirode Medvednica gdje se čiste zapadni, središnji i istočni dio. Akcije čišćenja biti će organizirane na sljedećim lokacijama i sa dugogodišnjim dragim partnerima-prijateljima Parka:

1. Zapadni dio Medvednice, kraj Zelene magistrale, područje livade Ponikve, PD Glavica – JU PPM

2. Središnji dio Medvednice, Himper kod Šestina, put prema Medvedgradu – AIKIDO

3. Istočni dio Medvednice, Vukov dol (područje od Kašine prema Gornjoj Planini ) – Planinska družina

Zaposlenici Parka ove će godine biti prisutni na jugozapadnom dijelu, odnosno na Ponikvama (kraj Zelene magistrale) gdje tradicionalno čistimo lokaciju već petnaest godina.


Komentari