COVID SLIKA ZAGREBA: Cijepljena je 31 osoba, a evo što govore ostale brojke

Testiranje na covid (foto: Vojko Basic / CROPIX)

Prema podatcima HZJZ-a u gradu Zagrebu tijekom jučerašnjeg dana novooboljelo je 126 osoba, a broj potencijalno oporavljenih/ozdravljenih je 250.515, što je 68 osoba više, nego jučer, stoji u izvješću Zavoda za javno zdravstvo.

U bolnicama su od ove bolesti preminule četiri osobe, dok su u protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedena 172 PCR testiranja na SARS-Cov-2, a 78 je nalaza bilo pozitivno.

Kontakti i mjere za 141 osobu

Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju kontaktirali su 161 oboljelu osobu: 15 su kontakti COVID + osoba, 16 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, za 114 osoba poslana je uputa o mjerama, za 12 osoba obrada je u tijeku, a četiri su osobe obrađene od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata su evidentirana tri novooboljela korisnikam, dok je tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim mjestima Grada Zagreba cijepljena je 31 osoba, sedam prvom, a 18 booster dozom.


Komentari