‘Bio je jedna od najvažnijih figura u povijesti grada’ Puhovski o odlasku Milana Bandića

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Iznenadna smrt gradonačelnika Zagreba Milana Bandića šokirala je Hrvatsku. Glavnim gradom vladao je čak 21 godinu, a mandat je osvojio šest puta. Išao je i u bitku za sedmi mandat, no kakav bi rezultat ostvario, nažalost nikada nećemo doznati. Njegov odlazak za Otvoreno je komentirao je politički analitičar Žarko Puhovski.

“Milan Bandić jedna je od najvažnijih figura u povijesti Zagreba, nije to bio na najbolji način, ali ostaje činjenica da je pomogao tisućama ljudi, a još važnija činjenica je da su stotine tisuća ljudi pomogle Bandiću da bude to što je bio, i to bitno govori o Zagrebu”, govori Puhovski.

Dodaje kako indikativno značajan dio ljevice smatra ga rodonačelnikom korupcije, “ali korupcija u Hrvatskoj nije počela s Bandićem niti s njime završava”.

“Činjenica da je Bandić bio institucija u osobi dovelo je do toga da su brojne institucije bitno oslabljene”, ističe.

“Živio je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe, bez ostatka obavljao 21 godinu”, stoji u priopćenju Grada.

Gradom Zagrebom će do lokalnih izbora u svibnju upravljati Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica Milana Bandića i njegova dugogodišnja suradnica.

Komentari