Bespravna gradnja na Jarunu: Krenuli graditi zgradu bez papira

hr.wikipedia.org

Investitor je na zagrebačkom Jarunu počeo s građevinskim radovima, a bez da je za to imao izdanu građevinsku dozvolu, prenosi 24 sata.

U ulici Gredice na Jarunu početkom lipnja srušena je na parceli stara potleušica, a zatim je bager iskopao temelje.

“Investitori su tu susjedi, braća Damir i Neven Milanović. Samouvjereno su nam rekli da imaju sve papire, da je sve u skladu s dozvolom, ali nam je bilo čudno što nas nitko nije pitao. Išli smo provjeriti podatke s ploče koju su postavili i ispalo je da uopće nemaju dozvolu za radove”, pričaju susjedi.

Prije nekoliko godina mediji su zabilježili da je Neven Milanović bespravno gradio i u Rogoznici. I da je spojio odvodnju na izvor vode Šepurine. Sva sreća, voda se ne koristi za piće.

Stanari već imaju problema s drugim investitorom, koji također gradi uz među, ali ima dozvolu, koju pravno žele osporiti.

Na ploči je naveden broj dozvole koja ne postoji. Grad Zagreb je potvrdio da je pod tim brojem primljen nepotpun zahtjev za građevinskom dozvolom te da im teče rok da taj zahtjev dopune.

Kako su građani sve prijavili i Državnom inspektoratu, pod kojim je i građevinska inspekcija te su izašli na teren i utvrdili da je zaista riječ o bespravnoj gradnji.

“Investitor je počeo s građevinskim radovima bez prethodno ishođene pravomoćne građevinske dozvole. Inspektori su obustavili radove i postavili znak da je gradilište zatvoreno”, odgovorili su iz Državnog inspektorata.

U međuvremenu je istekao rok u kojem su Milanovići trebali dostaviti dokumente pa je njihov zahtjev za dozvolom prestao vrijediti.

Novogradnja stradala u potresu, djecu spašavali preko balkona: Fotografije koje otkrivaju lopovluk bez presedana


Komentari