Bandić podijelio 72 učeničke i 8 studenskih stipendija pripadnicima romske manjine

Foto: Facebook / Milan Bandić

Gradonačelnik Milan Bandić danas je, osmu godinu za redom, u Staroj gradskoj vijećnici uručio 72 učeničke i 8 studentskih stipendija Grada Zagreba pripadnicima romske nacionalne manjine za aktualnu školsku i akademsku godinu, javlja Radio Sljeme.

Retrogradno , od 1. rujna, učenici i učenice iz romske nacionalne manjine će do kraja školske godine dobivati 2.618 kuna a studenti one akademske 3.741 kunu stipendije. Prije dobivanja ugovora svi oni morali su ispuniti i određene uvjete. Uz potvrdu da su građani RH te pripadnici romske manjine po popisu birača, morali su predočiti potvrdu o prebivalištu u Gradu Zagrebu, te da nisu ponavljali razred u srednjoj školi. Redoviti učenici i studenti za stipedniju su morali imati prosjek ocjena od 3.0.

Foto: Facebook / Milan Bandić

“Dosada smo, za 12 godina, osigurali stipendije za 500 učenika i učenica romske nacionalne pripadnosti što je ukupan iznos od gotovo 10 milijuna kuna. Prije 12 godina krenuli smo s 4 stipendije i na ove sadašnje brojke svi moramo biti ponosni te učiniti sve da novih kandidata dogodine bude još više”, rekao je Bandić.

Iz godine u godinu broju odobrenih stipendija raste što romskoj nacionalnoj manjini daje veće šanse za izlazak na tržište rada i socijalnu integraciju.


Komentari

loading...
-->