Bandić komentirao putovanja u Rim: ‘Kaj vi mislite da je gradonačelnik bedak, ko ‘Pale sam na svijetu’ da putujem svijetom’

Matija Habljak/PIXSELL

Gradonačelnik  Nilan Bandić otvorio je u ponedjeljak ujutro 7. VegeSajam koji se održava u organizaciji Udruge za zaštitu i prava životinja Prijatelji životinja.

Tom je prilikom komentirao i pitanje putovanja u Rim.

“To je smiješno. Danas ćete dobiti pune informacije. Ostajem kod onoga što sam rekao prije bicikliranja u Prepuštovec. Istina je spora, ali dostižna”, rekao je novinarima Bandić.

Na upit znači li to da nije bio 62 puta u Rimu, Bandić je odgovorio:

“Ja sam u zadnjih 18 godina bio dvjestotinjak puta diljem svijeta. Zašto je sada interes za ta moja putovanja, to vi odlučite. Za svako putovanje postoji putni nalog i izvješće što je gradonačelnik radio. Pozivam vas 1. lipnja na Bundek da proslavimo mojih prvih 18 godina. Sva moja putovanja su u Uredu za međunarodnu i međugradsku suradnju. Imate pristup tome 24 sata.

Nemam nikakvih tajni. Kaj vi mislite da je gradonačelnik bedak, ko ‘Pale sam na svijetu’ da putujem svijetom? Ja 18 godina nisam bio dana na godišnjem odmoru. Ja odem dan, dva van zemlje i vratim se u Zagreb. Prema tome to je smiješno… Nije to bezveze baš sad potaknuto. Imat će moji ljudi iz Ureda za međunarodnu i međugradsku suradnju konferenciju za medije pa će to obrazložiti”.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je protiv zagrebačkog gradonačelnika postupak zbog potpisivanja ugovora u ime grada o zakupu poslovnog prostora u vlasništvu člana stranke i 62 putovanja avionom u Rim na trošak grada iako se tamo ni s kim nije sastajao.


Komentari