‘ŽALOSNO NEKOREKTNO’ Žarko Puhovski o prekidu suradnje: ‘Napad na Lalića pokazao je da RTL ima različite kriterije’

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Politički analitičar Žarko Puhovski priopćio je kako dugogodišnju suradnju s RTL televizijom nije prekinuo zbog napada Zorana Milanovića u njezinom programu, nego zato što mu RTL nije dao priliku da taj napad komentira, ocijenivši tu TV kuću “žalosno nekorektnom”.

Kaže da je tjedno dobivao desetak poziva

“Godinama sam (činilo mi se uspješno) kao komentator surađivao s RTL-om. Intenzitet te suradnje ilustrira činjenica da sam dulje vrijeme od suradnik(c)a RTL-a primao desetak poziva/poruka tjedno”, priopćio je Puhovski reagirajući na tvrdnje u javnosti vezano za prestanak njegove suradnje s RTL televizijom.

Napominje kako je honorar za tu suradnju primio tri puta nakon cjelonoćnih izbornih dežurstava u njihovom programu.

Budući da se, kako ističe, već danima u javnosti reciklira neistina da je “odbio suradnju” s RTL-om nakon što ga je u njegovom programu “prostački” napao (predsjednik Republike) Zoran Milanović, Puhovski je odlučio priopćenjem javno reagirati.

U priopćenju upozorava da su, nakon “Milanovićeva ispada” na njegov račun na RTL-u 8. listopada 2020., svi kontakti odjednom posve prestali.

Očekivao je poziv na puni prostor za odgovor

“Nitko u programu nije našao motiva osvrnuti se kritički na Milanovićeve riječi. Javio mi se bio samo urednik RTL-ova portala, ali sam mu odgovorio kako smatram diskriminatornim da na portalu odgovaram na napada u ‘prime time’ TV programu; te jedna od RTL-ovih suradnica nakon tri dana s pozivom na ‘komentar’, kojoj sam rekao da sam očekivao poziv na puni prostor za odgovor”, pojašnjava Puhovski.

O prekidu suradnje glavnu urednicu RTL-a obavijestio je 15. listopada, dodao je Puhovski.

U priopćenju je naveo i tekst poruke koju je tada poslao RTL-u. “Prošao je tjedan (od Milanovićevih napada) pa Vas mogu u miru obavijestiti da na moju suradnju više ne možete računati (a, očito, i vi možete bez mene). Vaša odluka da me ne pozovete da reagiram na Milanovićeve svinjarije ima, naime, puno (političke) logike – a malo morala'”, napisao je Puhovski u poruci.

“To je moje odbijanje suradnje s RTL-om, pri čemu je žurna reakcija na (dakako, posve nedopustiv) napad na Dražena Lalića pokazala ovih dana da RTL ima različite kriterije (spram mene i Lalića, ili spram Milanovića i Plenkovića, to ne znam) u usporedivim situacijama (s time da sam bio napadnut baš u RTL-ovu programu, za razliku od Lalića – i neusporedivo težom verbalnom artiljerijom)”, napominje Puhovski.

Smatra kako su “dosezi žalosne nekorektnosti RTL-a” demonstrirani posebice u emisiji RTL Danas 31. svibnja.

U toj emisiji, kaže, “nakon tvrdnje: ‘RTL se o Puhovskom već izjasnio’, slijedio skandalozni ‘video-shop’ uradak u kojemu je emitirana moja izjava od 5. listopada o Milanovićevim ranijim napadima, kao dokaz da mi je RTL pružio prigodu reagirati na napad koji su emitirali 8. listopada (!?). Vjerujem da je ovo dovoljno”, zaključuje u priopćenju politički analitičar Puhovski.


Komentari