PUHOVSKI: ‘Možemo! su uletjeli u brod koji tone…Tomašević stalno ponavlja Bandićeve riječi’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Politički analitičar Žarko Puhovski bio je gost emisije Novi dan na N1 televiziji. Osvrnuo se na aktualna događanja na političkoj sceni. Klub socijaldemokrata jedna je od novosti. Podsjetimo, osnovali su ga izbačeni članovi iz SDP-a, među kojima je i bivši predsjednik te stranke Davor Bernardić.

Puhovski smatra da bi se oni trebali potruditi da se dokažu u Saboru, pa vidjeti kako stoji Možemo! i posložiti stranku prije izbora.

Možemo! nema ljevičarski program, osim šminkerskog programa rodne ravnopravnosti

“To ili će naprosto otići s istekom mandata ovog saziva Sabora. Imamo veliku sliku nereda u kojoj imamo 5 desničarskih frakcija za koje nitko ne zna zašto su neki više, a neki manje desni. Imamo ljevičarskih za koje zapravo nitko ne zna o čemu se zapravo radi. Kod nas su te stvari potpuno pobrkane. Tu je Možemo! dobar primjer, oni su se sveli na upravljače gradom, zasad neuspješne. Oni ljevičarski program nemaju, osim šminkerskog programa rodne ravnopravnosti”, kaže Puhovski.

Smatra i da je platforma Možemo! bila izuzetno hvaljena, ali su uletjeli u brod koji tone. Upozorava i da se ne mogu stalno “prebacivati na prošlost” te da moraju pokazati rezultate.

Tomašević stalno ponavlja Bandićeve riječi

“Za to im trebaju dvije stvari, prvo: naći ljude koji su u stanju doista neke stvari realizirati i drugo: prihvatiti da ne mogu politički arbitrirati u svim stvarima. To da se oni bave svim mogućim pitanjima Holdinga, a istovremeno se gradonačelnik nema vremena naći sa šeficom jedne klinike, da on ima vremena voditi povjerenstvo za reformu građanskog odgoja, a ne bavi se obnovom škola… To pokazuje smušen stav. To nije nikakva tragedija, mora im se omogućiti da se snađu”, objašnjava analitičar i dodaje da je Tomislav Tomašević pogriješio prilikom davanja izjave o nesuđenom ravnatelju Dječje bolnice Srebrnjak dr. Darku Richteru.

“Međutim, jednostavna pogreška, u trenutku kad se događa stvar s Richterom, gradonačelnik izlazi i kaže da on o tome nije odlučivao, sljedeća rečenica je trebala biti ‘smjenjujemo Upravno vijeće premda je sve gotovo da simbolično pokažemo da je sve gotovo’. Ovako su im vijeće i Richter očitali moralnu bukvicu. Tomašević stalno ponavlja Bandićeve riječi, on je govorio neka institucije rade svoj posao, Tomašević kaže tužite me”, zaključuje Puhovski.


Komentari