’GADLJIVO DA SE ČEKALO DA ČOVJEK UMRE!’ Holy progovorila o novim uhićenjima, uprla prstom u jednu stranu: ’Ne mogu se oni ograditi’

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Gostujući u N1, Mirela Holy i prije samih uhićenja danas, govorila je kako je “gadljivo da se čekalo da čovjek umre” pa se krenulo s akcijama protiv njega, a prve reakcije na uhićenja ističu i dodatan aspekt, a to je da se uhićuju bivši suradnici ili pak oni u mirovini.

Holy za Zagreb.info govori kako je to sve znak da se očigledno jako gleda politički kontekst. “To se vidi i po snimkama iz 2020. godine pa se postavlja pitanje što se čekalo godinu dana, ali i što je sad s drugim radnjama koje su se s Bandićem povezivale. Hoćemo li dočekati njihovo razrješenje?”, pita se.

Novi politički kontekst svakako je nova gradska vlast, no Holy ne smatra da će ove akcije loše djelovati na novog gradonačelnika Tomislava Tomaševića. Štoviše, tvrdi, ovo bi moglo “natjerati vodu na njegov mlin”, a ističe i kako čitava ova situacija daje dubinu kako se ranije vodilo grad.

Dvostruki kriteriji

Što se pak tiče Tomaševića, smatra kako se protiv njega vode dvostruki kriteriji, iako, kada je to upitana na N1, govori kako ne bi trebalo zapošljavati donatore, a to je upravo najveći grijeh koji se stavlja Tomaševiću.

S druge strane, jako je glasan i HDZ koji se pak i sam suočava s kritikama, a pozivaju se i da preuzmu odgovornost u djelovanju s Bandićem. “Ne mogu se oni ograditi od toga, oni su bili Bandićevi koalicijski partneri s kupljenim glasovima, takozvanim žetončićima”, rekla je. Osvrnula se potom i direktno na Davora Filipovića pa rekla da on sada “sudi” po dvostrukim kriterijima jer upravo on je, tvrdi, amenovao Bandićeve odluke u svom prošlom mandatu. “On vidi trn u susjedovu dvorištu, a ne vidi ga u svom”, zaključuje.

Komentari