Zagrepčani ulovljeni u pljački banke u srcu Hercegovine

Foto: Dnevni avaz

Trojica zagrebačkih pljačkaša u srijedu su uhićeni ispred Privredne banke na Korzu u Mostaru nakon neuspjelog razbojništva, piše Dnevni avaz.

Nakon dolaska policije još su skoro pola sata držali sedam ljudi kao taoce, ali nasreću, policija je uspjela riješiti ovu dramu bez žrtava.

Foto: Dnevni avaz

Neslužbeno se doznaje da su u 15:10 sati u banku, u kojoj je jučer počela isplata penzija, upali Renato Andačić, Damir Hrnjez te Krešimir Srbić iz Zagreba, koji su od prije poznati policiji.

Bili su maskirani i naoružani pištoljima te su odmah razoružali zaštitara i zatražili novac. U banci su se uz zaštitara te službenike nalazila tri klijenta, a svima su naredili da legnu.

Odmah po aktivaciji alarma stigli su policajci. Kada su pljačkaši vidjeli veliki broj policajaca kojima su se u jednom trenutku sasvim slučajno pridružila i trojica pripadnika FUP-a te SIPA-e, odmah su se zabarikadirali.

Uperili su pištolje prema policiji, koja ih je sve vrijeme držala na nišanu, a potom su uslijedili pregovori. Ubrzo su došli i specijalci te su pljačkaši shvatili da nemaju izbora i da se moraju predati.

Budući da je jednoj zaposlenici pozlilo, a i ostali su bili u stanju šoka, intervenirala je i hitna.


Komentari